My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Πρωτοποριακό για την Ευρώπη!

*Το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων στο Κιλκίς!

Παράδειγμα πρωτοποριακού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προγράμματος, αποτελεί αυτό της στέγασης προσφύγων που υλοποιείται στο Κιλκίς από τον Σύλλογο Εθελοντών ΟΜΝΕΣ.

Αυτό υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος, παρουσιάζοντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τα στοιχεία από την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και τον σχεδιασμό για το μέλλον.

Εκτός από τη περίπτωση του Κιλκίς, ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στο ανάλογο της Λιβαδειάς, που υλοποιεί ο εκεί δήμος, τονίζοντας ότι πρόκειται για δυο παραδείγματα, για τα οποία ερευνητές από όλη την Ευρώπη έρχονται να τα μελετήσουν!

“Εάν το είχαν κάνει οι μισοί δήμοι αυτό, θα είχαν μεγάλα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα – όχι μόνο εισροή πόρων, αλλά και εργατικό δυναμικό που μπορεί να καλύψει επαγγέλματα για τα οποία δεν υπάρχει προσφορά από την ελληνική κοινωνία”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. γενικός.

Εκπαίδευση

Αναφερόμενος στην ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, κυρίως με τη δημιουργία των απογευματινών τάξεων υποδοχής, ο κ. Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι “η επιτυχία του φαίνεται από το γεγονός πως δεν επαναλήφθηκαν φέτος οι έντονες αντιδράσεις της περσινής χρονιάς, που φαίνεται ότι οφείλονταν κυρίως σε άγνοια και φόβο, παρόλο που υποδαυλίζονταν από όσους υπηρετούν μια ακραία ξενοφοβική ατζέντα”.

Φέτος, το πρόγραμμα διευρύνεται, καθώς καλύπτονται κενά στον σχεδιασμό και διορθώνονται δυσλειτουργίες. Περίπου 6.500 προσφυγόπουλα φοιτούν ήδη σε πρωινές τάξεις (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).

“Δεκάδες νηπιαγωγεία δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται μέσα στις δομές φιλοξενίας, όπως το ζητούσαν οι πρόσφυγες. Παράλληλα, δημιουργούνται νέες απογευματινές τάξεις όπου χρειάζεται και θεσπίζονται νομοθετικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα”, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Σχολιάστε