My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πρωτομαγιάτικη συνέλευση Εν Κιλκίς

Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποιεί η συλλογικότητα «Εν Κιλκίς», τη Δευτέρα 1η Μαίου, στις 9:30 π.μ. στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Πάσχα λίγο πριν την Εργατική Πρωτομαγιά 65.000 άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη, σε Δήμους, ΚΑΠΗ, γυμναστήρια κλήθηκαν  να παραλάβουν, σε   σακούλες κρέας, λάδι, ελιές, φρούτα κ.λπ. Πρώτη φορά τόσοι άνθρωποι και τόσο διαφορετικοί. Ηλικιωμένοι, νέοι, αμόρφωτοι, μορφωμένοι, ρομά, αλλοδαποί, άστεγοι, πολύτεκνοι, μονογονείς. Πρώτη φορά τόσο ανέκφραστοι και μουδιασμένοι, τόσο αμήχανοι και θυμωμένοι, τόσο ανασφαλείς και επί ξύλου κρεμάμενοι. Οι βουλευτές πήραν το βοήθημα των 300 ευρώ (κατά λάθος), το 4ο μνημόνιο έρχεται, τα χημικά και οι βόμβες έπεσαν στη Συρία, τα τρομοκρατικά χτυπήματα καλά κρατούν, οι αρχηγοί ανακατώνουν τον κόσμο για τη μοιρασιά και γύρω-γύρω μυρίζει πόλεμος, θάνατος, πείνα.

Στην Ελλάδα, από πάντα τέτοιες μέρες μύριζε  …άνοιξη.

Φέτος, όπως τα τελευταία 8 χρόνια, όλα άλλαξαν. Η αγορά άτονη, παλεύει για να μην πει το «τετέλεσται». Έξω από τα σούπερ μάρκετ άνθρωποι με σκυμμένο το κεφάλι ζητούν βοήθεια. Στις λαϊκές αγορές φτωχοί μαζεύουν τ’ απομεινάρια των λαχανικών. Οι οικογένειες περιμένουν να βοηθηθούν από το οικογενειακά επιδόματα,, και από τη συνδρομή των συνταξιούχων παππούδων. Τα παιδιά μετανάστες, οι γονείς άνεργοι και η τηλεόραση σπέρνει φόβο και δίνει οδηγίες επιβίωσης (Survivor).Η ζωή των φτωχών ανθρώπων είναι ένας συνεχής Γολγοθάς χωρίς τέλος, σε μια γονατισμένη πατρίδα χωρίς μέλλον. Δεν είναι το κύριο ότι μας λείπουν τα υλικά αγαθά. Είναι που μας πήραν την άνοιξη, που μας χάλασαν την ψυχή μας, που μας έδεσαν χειροπόδαρα. Είναι που νιώθουμε ανήμποροι, αναξιοπρεπείς, ντροπιασμένοι, ακινητοποιημένοι. Είναι που όλοι και συνέχεια μας αξιολογούν και αξία δεν έχουμε.  Τα εργατικά δικαιώματα αποτελούν πλέον ανέκδοτο. Τα “mini jobs”, οι μισθοί των 400 ευρώ, η εκ περιτροπής απασχόληση με όρους που βάζει μόνο ο εργοδότης είναι πραγματικότητα. Η αφαίμαξη των μικρομεσαίων, η φτωχοποίηση των αδυνάτων η δημιουργία μιας εξαθλιωμένης εργατικής τάξης και από την άλλη μιας οικονομικής ελίτ είναι ο στόχος τους. Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους, ζωές που ισοπεδώνονται από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Και εμείς να χαιρόμαστε που μείναμε στην «ασφάλεια» του ευρώ και της Ε.Ε «Ασφάλεια» που απαιτεί «θυσίες» και μνημόνια. Θέλουν να πιστέψουμε πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Η εναλλακτική όμως βρίσκεται μέσα στους αγώνες των λαών για ειρήνη, αδελφοσύνη και αξιοπρέπεια.

 Είναι αναγκαίο να βγούμε από την ψευδαίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει άλλους στόχους. Είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε μαχητικά την συνέχιση των ίδιων πολιτικών.  Είναι αναγκαίο να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, να σπάσουμε τον φόβο    να ανα-στηθούμε, να σηκωθούμε, να αποδείξουμε ότι το πείραμα απέτυχε.

Τι θα έλεγαν άραγε οι εργάτες που ξεσηκώθηκαν το 1886 στο Σικάγο αν μας έβλεπαν να χαρίζουμε αμαχητί τα δικαιώματα που με αίμα και αγώνες χρόνων κέρδισαν;

Οι μνημονιακές πολιτικές μπορούν και πρέπει να ανατραπούν. Υπάρχει και άλλος δρόμος  που απαιτεί την συμμετοχή όλων μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Σας καλούμε στην ανεξάρτητη αντιμνημονιακή εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά.

Για την επανεκκίνηση του αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στο φασισμό. Για την δημιουργία κινήματος «από τα κάτω»

 

Σχολιάστε