My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Προϊόντα εναντίον των αποβλήτων

Σε κείμενο διαμαρτυρίας που φέρει την υπογραφή “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ”, τονίζονται τα εξής:

“Η κατασκευή και η λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας επικίνδυνων και λιγότερο επικίνδυνων αποβλήτων δίπλα στη ΒΙΠΕ Κιλκίς στο κέντρο του Ν. Κιλκίς πέρα από τις αρνητικές επιδράσεις στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει δυσφήμηση των προϊόντων κυρίως τροφίμων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή!

Πέρα από τα σιτηρά στην περιοχή καλλιεργούνται κηπευτικά αλλά και αμπέλια ειδικά η πολλά υποσχόμενη ποικιλία Crimson για την οποία οι εδαφοκλιματικές συνθήκες του Κιλκίς είναι ιδανικές και γίνεται προσπάθεια από τους κρατικούς φορείς να διαδοθεί αυτή η προσοδοφόρα καλλιέργεια. Επίσης τα γαλακτοκομικά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή, παραγόμενα από πασίγνωστες πανελλαδικά εταιρίες του Κιλκίς θα επηρεαστούν αρνητικά από τη λειτουργία του εργοστασίου.

Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι όσοι εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία του τομέα των τροφίμων και όχι μόνο: Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μεταποιητές, βιομήχανοι, επαγγελματικοί φορείς, επιμελητήρια ότι η δημιουργία τέτοιων μονάδων θα οδηγήσει στην υποβάθμιση, στο σταμάτημα κάποιων δραστηριοτήτων αλλά κυρίως θα οδηγήσει στην απαξίωση της μέχρι τώρα καλής φήμης των προϊόντων διατροφής του Κιλκίς!

Kαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αντιδράσουν ενάντια στην προοπτική εγκατάστασης της συγκεκριμένης μονάδας στο Σταυροχώρι όπως αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Κιλκίς!

Για να συνεχίσει το Κιλκίς να παράγει τρόφιμα και άλλα προϊόντα υψηλής αξίας με καλό όνομα και οι Πολίτες του να απολαμβάνουν ένα καθαρό και ασφαλές Περιβάλλον!”

Σχολιάστε