My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Προτυπη μοναδα εκτροφης γαριδας στη ΒΙΠΕ Κιλκις

Μία νέα επένδυση στην πρωτογενή παραγωγή και συγκεκριμένα στην αλιεία-ιχθυοκαλλιέργεια, επιχειρεί κόντρα στην κρίση, σχήμα γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών, ορισμένοι εκ των οποίων συγκαταταλέγονται στα μεγαλύτερα «ονόματα» της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, στη ΒΙ.ΠΕ. του Κιλκίς θα δημιουργηθεί πρότυπη μονάδα εκτροφής γαρίδας με γόνο απ’ το εξωτερικό, ενώ για το σκοπό αυτό συστάθηκε το εταιρικό σχήμα «Ελληνική Γαρίδα ΑΒΕΕ».

«Πρωταγωνιστές» στην επένδυση είναι οι κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita) και Θ. Μακρής, οι οποίοι αναμένεται ότι θα πλαισιωθούν μετοχικά και από τους Α. Φώλια (πρώην Goody’s), Μ. Αραμπατζή (εταιρεία Ελληνική Ζύμη), καθώς και απ’ άλλα φυσικά πρόσωπα.

Το σύνολο των παραπάνω επιχειρηματιών υλοποίησαν πριν από μικρό χρονικό διάστημα μία απ’ τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στην αγροτική παραγωγή, την παραγωγική μονάδα της εταιρείας «Wonderplant A.E.» στη Δράμα, η οποία κόστισε πάνω από 24 εκατ. ευρώ και δραστηριοποιείται στην υδροπονική καλλιέργεια τομάτας. Η καινούρια επένδυση στο Κιλκίς πραγματοποιείται, όπως και στην τομάτα, σε ένα πεδίο της αγοράς, που χαρακτηρίζεται από μεγάλες εισαγωγές του τελικού προϊόντος, δηλαδή γαρίδας.

Όμως η «Ελληνική Γαρίδα ΑΒΕΕ» εκτιμάται ότι δεν θα περιοριστεί μόνο στην εκτροφή και εμπορία της γαρίδας, αλλά και σε επιπλέον πεδία του ευρύτερου κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας-υδατοκαλλιέργειας, που εξακολουθεί να είναι ένας από τους πλέον εξωστρεφείς τομείς της εγχώριας παραγωγής.

Η βιομηχανική μονάδα στο Κιλκίς θα στεγαστεί σε ακίνητο, το οποίο κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει εξευρεθεί, ενώ το επενδυτικό σχέδιο θα κατατεθεί προς υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Όπως στην περίπτωση της «Wonderplant Α.Ε.», έτσι και στην «Ελληνική Γαρίδα ΑΒΕΕ» θα αξιοποιηθεί τεχνογνωσία απ’ το εξωτερικό για την υλοποίηση της επένδυσης.

Πηγή: imerisia.gr

Σχολιάστε