My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Προσφυγόπουλα και μαθήματα

Από τον Δήμο Παιονίας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με το θέμα της συμμετοχής στα μαθήματα των γυμνασίων Γουμένισσας και Ευρωπού, παιδιών προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη Δομή της Ν. Καβάλας:

Η διοίκηση του δήμου Παιονίας από την Τετάρτη 19 Μαΐου προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών προκειμένου να συνδράμει τους γονείς και τους μαθητές των γυμνασίων Γουμένισσας και Ευρωπού στην επίλυση του θέματος που προέκυψε με την συμμετοχή στα μαθήματα, μαθητών που προέρχονται από την δομή της Νέας Καβάλας.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου ο δήμαρχος Παιονίας επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντά και του ζήτησε να μεταφέρει στο Υπουργείο Παιδείας τους προβληματισμούς  που προέκυψαν με την απόφαση για την φοίτηση των μαθητών από την δομή.

Την Πέμπτη 20 Μαΐου ο κ. Σιωνίδης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Β. Νίτση, τον αντιδήμαρχο Ευρωπού κ. Η. Αριζάνη και τον πρόεδρο νου Νομικού Προσώπου του δήμου κ. Τ. Ναλμπάντη συναντήθηκαν με τους γονείς  και την διευθύντρια του γυμνασίου Ευρωπού όπου και ενημερώθηκαν για την τρέχουσα κατάσταση.

Την Δευτέρα 24 Μαΐου ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Γουμένισσας με email μετέφερε στη διοίκηση του δήμου τους προβληματισμούς για το ίδιο θέμα. Την ίδια ημέρα οκ. Νίτσης συμμετείχε στην συνάντηση που είχαν οι γονείς του γυμνασίου Γουμένισσας.

Αφού η διοίκηση κατέγραψε τους προβληματισμούς των γονέων συνέταξε όπως δεσμεύτηκε  στις συναντήσεις με τους γονείς, άμεσα επιστολή που έστειλε  στις 24 Μαΐου 2021 με αρ. πρ. 8133 προς τον  περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμά Μπαχαράκη με κοινοποίηση στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και στον  διευθυντή εκπαίδευσης δευτεροβάθμιας του Κιλκίς κ. Δ. Χριστοφορίδη.

Επιστολή

Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των Γυμνασίων Γουμένισσας και Ευρωπού, στα οποία φοιτούν παιδιά προσφύγων-μεταναστών για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις σχολικές μονάδες σε σχέση με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Μεταξύ των πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν την χώρα μας, δύο από τα κυριότερα ταλανίζουν και το Δήμο μας. Αφ’ ενός η πανδημία του Covid-19 που έπληξε πολλές οικογένειες και αφ’ ετέρου το μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις στην ζωή και την καθημερινότητα μας.

Ο Δήμος μας σε όλη την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 προσπάθησε με κάθε τρόπο να εφαρμόσει κατά γράμμα τις οδηγίες που όριζε η πολιτεία, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Με τις σημερινές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία του Covid-19 επιστρέφουμε στην κανονικότητα με κάποιες υποχρεώσεις που καλούμαστε να εκτελούμε. Ως Δήμος έχουμε την υποχρέωση να μεριμνήσουμε για την υγεία όλων των δημοτών με όλα τα δυνατά μέσα.

Όμως, παρατηρούμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που επικρατεί στις σχολικές αυτές μονάδες (Γυμνάσια) του Δήμου μας, όπου τα παιδιά και οι γονείς δημότες μας τηρούν με κάθε τρόπο τις οδηγίες και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας με τεστ ανίχνευσης του ιού και  εμβολιασμούς, γεγονός το οποίο δεν πραγματοποιείται από τους  γονείς των μαθητών προσφύγων – μεταναστών της Δομής.

Επιπλέον, δεν έχει δρομολογηθεί η δημιουργία τμημάτων ένταξης για τα παιδιά αυτά, κάτι το οποίο δημιουργεί μία αναστάτωση και δυσλειτουργία στον τρόπο εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε, όπως λάβετε υπόψη τις ανησυχίες των γονέων και τις δικές μας και να μεριμνήσετε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Σχολιάστε