My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Προσφυγικό: Έκκληση σε δήμους

Αποζημιώνονται αγρότες της Ειδομένης.

Έκκληση να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι της χώρας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και στη φιλοξενία των προσφύγων – μεταναστών, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

kede-kouroumplisΟ κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει δίκαιη κατανομή και όχι ορισμένοι δήμοι να σηκώνουν το βάρος, όπως γίνεται μέχρι τώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση, ως έμπρακτη αναγνώριση της σημαντικής συμβολής που έχει η Αυτοδιοίκηση, προχωρά στην ενίσχυση των δήμων που σήκωσαν μέχρι τώρα το μεγαλύτερο βάρος, με 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν σε δράσεις και ενέργειες των δήμων για το προσφυγικό, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ότι όλα τα εκκρεμή θέματα, όπως διάθεση προσωπικού, υπηρεσιών, δαπανών κλπ, θα καλυφθούν νομοθετικά με το νομοσχέδιο-«σκούπα», το οποίο εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, τις ΠΕΔ, την ΕΝΠΕ, επαναλαμβάνοντας ότι τίποτε δεν θα γίνει αιφνιδιαστικά.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες εκ μέρους της κυβέρνησης, να ενισχυθούν απευθείας οι δήμοι και περιφέρειες και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Όπως είπε, ο ίδιος έχει θέσει το ζήτημα, τόσο στον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Αβραμόπουλο, όσο και σε αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Αποζημίωση αγροτών Ειδομένης

Ο κ. Κουρουμπλής γνωστοποίησε ότι και για τους αγρότες–κατοίκους της Ειδομένης εκταμιεύεται αποζημίωση για τα χωράφια τους που έχουν καταληφθεί και δεν μπορούν να τα καλλιεργήσουν.

Πληροφορίες από makthess.gr

 

Σχολιάστε