My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Προσλήψεις σε δήμους/περιφέρειες

Μικρή ανάσα σε περίπου 50.000 μακροχρόνια ανέργους θα προσφέρει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, μέσω του οποίου θα καλυφθούν κενά κυρίως σε δήμους και περιφέρειες.

anergia-ergasia-001Η προκήρυξη για τις προσλήψεις αναμένεται να βγει στον αέρα το επόμενο δεκαήμερο και προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Η συντριπτική πλειονότητα των προσλήψεων -περίπου 33.000- θα γίνει σε υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία ασκεί πιέσεις στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να επισπεύσει τις διαδικασίες του προγράμματος, το οποίο πάγωσε λόγω των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος αναθεωρημένος πίνακας φορέων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 238 δήμους από όλη τη χώρα, καθώς και δέκα περιφερειακές ενότητες από το σύνολο των δεκατριών αιρετών περιφερειών. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, ενώ σύμφωνα με την αρχική κατανομή των θέσεων, που ανακοίνωσε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, από τις 49.803 προσλήψεις οι 14.000 αφορούν υπουργεία, 31.953 δήμους, 3.500 περιφέρειες και 350 αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης, είναι το πρώτο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το οποίο ανέμεναν οι δήμοι από το καλοκαίρι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών τους, που σήμερα είναι αποδυναμωμένες.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 35.453 θέσεις που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση (δήμοι, περιφέρειες) ποσοστό 70% θα καλυφθεί από απόφοιτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και 30% από πτυχιούχους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις, που θα γίνουν με επίβλεψη του ΑΣΕΠ, αφορούν 117 ειδικότητες που εμφανίζουν έλλειψη, ενώ θα κατανεμηθούν σε δήμους με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Στο μεγαλύτερο ποσοστό πάντως θα προσληφθούν άνεργοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό άνεργοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ήδη λίστες με τα κενά των υπηρεσιών έστειλαν από το καλοκαίρι οι δήμοι στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας. Για παράδειγμα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ζήτησε την πλήρωση 396 θέσεων.

ΚΕΔΕ: Τα πεντάμηνα ανάχωμα στην κρίση

Την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το ταχύτερο δυνατό, ζήτησε προ ημερών από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης.

Με επιστολή του διαβεβαιώνει τον υπουργό ότι οι δήμοι στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελούν θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεννόηση και συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου προς όφελος των δοκιμαζόμενων από την κρίση τοπικών κοινωνιών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει μάλιστα ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αποτέλεσε κατά το πρόσφατο παρελθόν ανάχωμα στην κρίση και στην ανεργία ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον αναφέρει ότι οι δήμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω έλλειψης προσωπικού με το πρόγραμμα αυτό καλύπτουν εν μέρει τις ανάγκες τους.

makthes.gr

Σχολιάστε