My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Προγραμματική διακήρυξη του ΔΕΡΙ

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυσή του, το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών (Δ.Ε.ΡΙ.), στο οποίο συμμετέχει ο Κιλκισιώτης πρώην υπουργός Σ. Τσιτουρίδης, παρουσιάζει την Προγραμματική Διακήρυξή του «για μια Ελλάδα ελεύθερη και  υπερήφανη για όσα είναι».

Η διακήρυξη:

“Στις 7 Μαρτίου 2017 παρουσιάσαμε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών με τις αξίες, τις αρχές και τις θέσεις μας για την Ελλάδα που θέλουμε. Η διαβούλευση μεταξύ πολιτών που μας συνδέει η κοινή θέληση για τη λύση κοινών προβλημάτων  και η αξιοποίηση εμπειριών και μέσων που διαθέτουμε, μας οδηγεί σήμερα στην παρουσίαση της Προγραμματικής Διακήρυξης του Δικτύου μας με τίτλο «Για μια Ελλάδα ελεύθερη και υπερήφανη για όσα είναι».

Η Διακήρυξή μας θέτει υψηλούς αλλά εφικτούς στόχους και θα αποτελέσει τη βάση για ένα Εθνικό Σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας, που θα παρουσιάσουμε σύντομα.

Στόχος μας είναι η ευημερία και η ασφάλεια όλων των Ελλήνων που, μέσα σε έναν κόσμο προκλήσεων και ευκαιριών, μπορούν και πρέπει να εξουσιάζουν το πεπρωμένο τους.

Για να επιτευχθεί ο στόχος μας, πέρα από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις, υπό το βάρος των μεγάλων προκλήσεων, να πορευθούν μέσα από ένα κλίμα ευθύνης και συνεννόησης, αφήνοντας πίσω καταστάσεις όξυνσης, πόλωσης και διχασμού, που βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο απαξιώνοντας τη χώρα και τους θεσμούς της.

Η Διακήρυξη και το Εθνικό Σχέδιο που θα ακολουθήσουν είναι η βάση για τη λειτουργία ενός συστήματος κοινωνικής δημοκρατίας, η οποία με κυρίαρχες αξίες, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη θα διασφαλίζει το συλλογικό δημόσιο συμφέρον.

Την Προγραμματική Διακήρυξή μας δεν την αυτοκατατάσσουμε «δεξιά» ή «αριστερά» υπό τις κλασικές των όρων έννοιες. Οι αλλαγές που συντελούνται στη χώρα μας και οι προτάσεις για την αντιμετώπισή τους έχουν αναδείξει μια νέα διαχωριστική γραμμή. Από τη μια πλευρά  βρίσκονται οι πολλοί Έλληνες, που πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι δημιούργημα του μόχθου, του πνεύματος και των αγώνων όλου του λαού της και προασπίζουν το συλλογικό συμφέρον. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται μια οικονομική, κοινωνική και πολιτική ολιγαρχία, που έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη χώρα, τους ανθρώπους και τον πλούτο της. Από τη μια και την άλλη πλευρά της νέας διαχωριστικής γραμμής βρίσκονται θιασώτες της κλασικής «δεξιάς» και της κλασικής «αριστεράς».

Η πρωτοβουλία μας δεν έρχεται «ενάντια» σε κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις και έχουν παραπλήσιες αξίες και στόχους με τους δικούς μας.

Είναι ένα προσκλητήριο συμμετοχής στις δυνάμεις του ακηδεμόνευτου ριζοσπαστισμού, που βλέπουν με απογοήτευση όλα αυτά που γίνονται στη χώρα μας και αναζητούν ρήξεις και ανατροπές, που είναι αναγκαίες για μια Πολιτεία που θα προστατεύει, για μια Πολιτεία που θα υπηρετεί το συμφέρον των πολλών και για μια Πολιτεία ανοιχτών οριζόντων.

Είναι ένα προσκλητήριο στις δυνάμεις που πιστεύουν πως σε εποχές μεγάλων ανακατατάξεων ο πυρήνας της πολιτικής πρέπει να είναι η ζωή των ανθρώπων και πως αυτή θα γίνει καλύτερη.

Είναι ένα προσκλητήριο σε όσους αγαπούν και αισθάνονται υπερήφανοι για την Ελλάδα, έχουν φαντασία, διάθεση συμμετοχής και αίσθηση του μέλλοντος.

Ο αχός της κοινωνίας θα προσδιορίσει το πώς το ριζοσπαστικό ρεύμα των δημιουργικών αυτών δυνάμεων θα είναι παρόν στους καιρούς που έρχονται.”

Σχολιάστε