My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Προγράμματα προστασίας αγροτικής παραγωγής

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα πρόληψης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ, που αφορούν και το νομό μας.

Συγκεκριμένα, για το 2012 τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν και το Κιλκίς, είναι :

*Η πρόληψη ζημιών από χαλάζι στα  μηλοειδή, τα πυρηνόκαρπα, τα ακτινίδια,  τα αμπέλια και τις κερασιές, με την κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων με αντιχαλαζικά δίχτυα.

*Η επιχορήγηση αντιβρόχινης μεμβράνης για την προστασία της κερασιάς από τη βροχή. Το πρόγραμμα γίνεται συνδυαστικά με αυτό της εγκατάστασης αντιχαλαζικών διχτυών.

*Η προστασία της καλλιέργειας της ροδιάς από το χαλάζι και τη βροχή. Η ένταξη της καλλιέργειας αυτής στο πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με νέα απόφαση του ΕΛΓΑ που θα ληφθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης για την καταλληλότητα του προγράμματος για την καλλιέργεια αυτή, η οποία αναμένεται να υποβληθεί στον ΕΛΓΑ στις αρχές του Φθινοπώρου.

Με το νέο πρόγραμμα προβλέπεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής, υπό την προϋπόθεση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής τράπεζας, καθώς και η δυνατότητα τμηματικής καταβολής της επιχορήγησης, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών κατασκευής και εγκατάστασης των συστημάτων ενεργητικής προστασίας. Οι δαπάνες του προγράμματος που πραγματοποιούνται από αγρότες του κανονικού καθεστώτος Φ.Π.Α. απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α.

Για τη συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα, οι  παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2012.

Σχολιάστε