My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Πού τη βρίσκουν…

floridis_panag…τόση αισιοδοξία;

Του Παναγιώτη Φλωρίδη (ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ)

————————————————————————————————————————————————————————————–Από την επικράτηση της Ρωσικής Επανάστασης το 1917 η κάθε γενιά δούλευε για να απολαύσει η επόμενη. Μέχρι το 1989 που το σύστημα κατέρρευσε, καμμιά γενιά δεν ευτύχησε να απολαύσει τους κόπους και τις στερήσεις της προηγούμενης. Από γενιά σε γεινά, φθάσαμε σήμερα στο φαινόμενο στις πρώην χώρες του Ανατολικού Μπλόκ, να αναπτύσονται τα πλέον σκληρά ακροδεξιά κινήματα.

Εδώ σ’ εμάς, από το 2009 που ανακοινώθηκε επίσημα η καταστροφή, ξεκίνησε το παραμύθι με “το φως στο τούνελ”. Σε βάθος ενός έτους, η χώρα συνέρχεται και βγαίνει ξανά θριαμβευτικά στις Αγορές. Το μεγάλο όνειρό μας είναι και πάλι τα δανεικά. Από το τέλος του 2010 θα βγαίναμε στις Αγορές. Το όνειρο μετατέθηκε για το τέλος (πάλι) του 2011, οπότε και θα εμφανίζαμε και πλεόνασμα! Πάει και το  2011 και μαζι μ’ αυτό οι εμπνευστές του “έργου” Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Οι υποσχέσεις έγιναν ακόμη πιο θεαματικές, αφού ο σημερινός Πρωθυπουργός υποσχόταν εξαφάνιση του ελλείμματος μέσα σ’ ένα χρόνο. Για να σχολιάσει ο Κ. Μητσοτάκης ότι “τέτοια θαύματα έκανε μόνο ο Ιησούς Χριστός”!

Ο νέος Εθνικός Στόχος έγινε το PSI και η είσπραξη της μεγάλης δόσης. Οπερ και εγένετο, αφού βεβαίως ο λαός μάτωσε ανυπόφορα και από τον ερχόμενο Μάρτιο θα νοιώσει το νυστέρι τόσο βαθειά και βίαια όσο δεν το ένοιωσε ποτέ.

Οι θεωρίες για πλεόνασμα και έξοδο στις Αγορές άρχισαν να ανθίζουν και πάλι. Η άποψη ότι η χώρα πέρασε οριστικό τον θανατηφόρο κάβο, παίρνει διαστάσεις βάρβαρου σαδισμού. Γιατί απλά, ο καθημερινός άνθρωπος την ώρα που ακούει αυτές τις τερατολογίες βλέπει τα μαγαζιά να κλείνουν (πιθανόν και το δικό του), βλέπει τα εργοστάσια να απολύουν μαζικά (πιθανόν και τον ίδιο), βλέπει κάποιους να δίνουν τέλος στη ζωή τους (ο ίδιος όχι ακόμη).

Την ώρα που οι Κιλκισιώτες ακούμε τις εθνικοπατριωτικές αρλούμπες για “φως στο τούνελ”, βλέπουμε τους ρακοσυλλέκτες (συμπολίτες μας) να μην περιμένουν τα βαθειά μεσάνυχτα για να “επισκεφθούν” τους κάδους. Το κάνουν πλέον μέρα-μεσημέρι, αφού η έσχατη απόγνωση τους εχει απαλλάξει από τα αισθήματα ντροπής της πρώτης περιόδου. Την ώρα που ακούγονται οι εξοργιστικές θεωρίες για ανάκαμψη, τα στατιστικά στοιχεία του Επιμελητηρίου είναι συντριπτικά. Πραγματικός Αρμαγεδδών χτυπά την όποια επιχειρηματικότητα. Μαγαζιά-σημαδούρες του Κιλκίς βάζουν λουκέτο τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας τρόμο στους εναπομείναντες επαγγελματίες.

Και την ίδια ώρα, το έσχατο άκρο της Δεξιάς στήνει πραγματικό πάρτυ. Η έσχατη πείνα ρίχνει ομαδόν τους πολίτες στην αγκαλιά της. Οπως ακριβώς στη Γερμανία στο μεσοδιάστημα της πείνας μεταξύ των δύο πολέμων, οδήγησε τα εξαθλιωμένα πλήθη στην αγκαλιά του Χίτλερ.

Οι ημέτεροι παρ’ όλα αυτα βλέπουν “φως στο τούνελ”. Ανεξήγητο. Τουλάχιστον.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

(Για την επόμενη γενιά, εννοείται).

Σχολιάστε