My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ποιος κάνει κουμάντο;

Του Τάσου Παππά.


Αυτοδιαφημίστηκαν σε βαθμό προκλητικό. Στηρίχτηκαν από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης τόσο πολύ που έχουν δημιουργηθεί βάσιμες υποψίες ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δεξιάς. Πούλησαν σε εξωφρενικές τιμές τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Κάθε φορά που δέχονταν κριτική για τις ολιγωρίες και τα λάθη τους κατηγορούσαν τους πολιτικούς αντιπάλους τους για ροπή στον λαϊκισμό, τους έδειχναν τις δημοσκοπήσεις για να τους αποστομώσουν, τους ζητούσαν να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να γίνουν υπεύθυνοι.

Κούναγαν το δάχτυλο με αλαζονεία στην κοινωνία, εγκαλούσαν τους πολίτες για έλλειμμα ατομικής ευθύνης και όταν τα γεγονότα ανέτρεπαν τις προβλέψεις τους, χρέωναν στους προηγούμενους όλα τα στραβά και τα ανάποδα. Ακόμα και στις περιπτώσεις που ήταν ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι η κυβέρνηση των αρίστων έχει καταντήσει κακόγουστο ανέκδοτο και το επιτελικό κράτος μια σάχλα περιωπής, αυτοί με την αμέριστη βοήθεια των… ανιδιοτελών διαύλων ενημέρωσης κατασκεύαζαν τερατώδη ψέματα και τα έδιναν στην κυκλοφορία σε πολυτελείς συσκευασίες για να ξεγελάσουν τους πολίτες.

Ο ναρκισσισμός τους δεν έχει όρια, δεν έχει προηγούμενο. Η βάναυση προσβολή της λογικής, η συστηματική κακοποίηση της πραγματικότητας και η ανενδοίαστη παρενόχληση της σοβαρότητας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ορισμένα περιστατικά με πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη του κόμματος που συμπεριφέρεται σαν να είναι ο ιδιοκτήτης της χώρας προκαλούν ερωτήματα ως προς το ποιος κάνει κουμάντο:

• Ο υπουργός Ανάπτυξης, που λέει ότι βαρέθηκε να βγαίνει στα κανάλια (μη γελάτε, το είπε σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης»), άδειασε μεγαλοπρεπώς δύο φορές τον προϊστάμενο του. Τη μία όταν παραδέχτηκε ότι δεν πήρε μέτρα η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη γιατί σεβάστηκε την πίστη των ανθρώπων – ήταν η γιορτή του πολιούχου της πόλης.

Την άλλη όταν ομολόγησε ότι ήταν λάθος το πρόωρο και τσαπατσούλικο άνοιγμα του τουρισμού στην αρχή του καλοκαιριού. Και στις δύο περιπτώσεις ο πρωθυπουργός εξετέθη γιατί είχε διατυπώσει δημοσίως διαφορετικές απόψεις για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Δεν ξέρω αν έγειραν οι νεραντζιές στον κήπο του μεγάρου Μαξίμου από τις φωνές του κ. Μητσοτάκη (αυτό μας είπαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης), αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης έμεινε στη θέση του.

• Ο υπουργός Υγείας, που ήταν εξαφανισμένος στην πρώτη φάση της πανδημίας -άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού- και βγήκε στις ρούγες όταν ο Τσίπρας πρότεινε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, πήρε πάνω του την απόφαση για την τελευταία (;) γενική καραντίνα. Την ανακοίνωσε πριν από τον πρωθυπουργό. Ο επισπεύδων ήταν ο υφιστάμενος. Ο επικεφαλής ακολούθησε.

• Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και που, αν πιστέψουμε τους φιλοκυβερνητικούς δημοσιολόγους, έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό, αποφάσισε να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, δηλώνοντας ότι πρόκειται για δική του επιλογή. «Δεν έγινε και τίποτα» αποφάνθηκε. Προφανώς έτσι ήταν αφού έτσι νόμιζε. Ο προϊστάμενός του επικρότησε.

Εδώ κάτι τρέχει. Ή ο πρωθυπουργός παίρνει τις αντιδημοφιλείς αποφάσεις και οι υπουργοί σπεύδουν να τον ξεπλύνουν και δέχονται αδιαμαρτύρητα να φάνε εκείνοι τη χλαπάτσα επειδή του χρωστάνε και δεν τους χρωστάει. Ή οι υπουργοί κάνουν του κεφαλιού τους, ορισμένες φορές με τις πρωτοβουλίες τους καλύπτουν τα κενά που αφήνει ο φυγόπονος και γκαφατζής πρωθυπουργός και αυτός λειτουργεί σαν ανεύθυνος μονάρχης που απλώς παρίσταται και χαιρετίζει.

Ανάγωγα

«Εμείς εδώ δεν έχουμε αστυνομία σκέψης. Eχουμε πλουραλισμό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος. Και όλοι οι άλλοι ζουν στη Χώρα των Λωτοφάγων.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε