My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ποιοι υποδαυλίζουν το μίσος;

Του Στέλιου Κούλογλου.


Η άγρια επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, δεν είναι ένα “ατυχές περιστατικό” αλλά μια μέρα ντροπής. Είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής στοχοποίησης που κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι μόνιμος στόχος των ακραίων κύκλων για την ατζέντα του που θίγει το “σκληρό πυρήνα” του συντηρητισμού της πόλης. Ενοχλεί τους αντισημίτες για την ανάδειξη της μνήμης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, τους εθνικιστές για την φιλική στρατηγική του προς την Τουρκία που απέφερε τεράστιο τουριστικό ρεύμα, τους ομοφοβικούς για τη φιλοξενία του Gay Pride, το εκκλησιαστικό λόμπυ για την “πόρτα” που έχει ρίξει στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του Άνθιμου. Αλλά και τους “μακεδονομάχους” καθώς η επίθεση μοιάζει να είχε προεξοφληθεί από το υβρεολόγιο των ακροδεξιών του συλλαλητηρίου, εναντίον του.

Σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα, η επιχείρηση αποδόμησης της εικόνας του, με τον συνηθισμένο ορυμαγδό ψευδών ειδήσεων και συκοφαντιών, είναι συστηματική (και όχι μόνο από ακροδεξιά τρολ). Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η καταδίκη των φασιστοειδών δεν ήταν ομόθυμη αλλά βρέθηκαν διάφοροι “ναι μεν αλλά” να υπονοήσουν ότι “έχει δώσει αφορμές” ενώ πολλοί παριστάμενοι απέφυγαν να τον προστατεύσουν και παρακολούθησαν ατάραχοι την εκδήλωση της βίας.

Η επίθεση στον Μπουτάρη είναι μια ακόμη έκφραση της μισαλλοδοξίας, της φασιστικής αγριότητας και νοοτροπίας που έχει σαν στόχο να τρομοκρατήσει όσους υποστηρίζουν τη Διαφορετικότητα, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Αναδεικνύει επίσης την ευθύνη όσων κρύβονται πίσω από τον ακροδεξιό όχλο και προσδοκούν πολιτικά οφέλη από την καλλιέργεια του μίσους. Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια ταΐζοντας το φίδι.

Άρθρο στο tvxs

Σχολιάστε