My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πλήθος κόσμου στον Άγ. Φανούριο

fanourios_15Μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας ανηφόρισαν στην άνω πόλη του Κιλκίς για να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τον ένδοξο μεγαλομάρτυρα Άγιο Φανούριο, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυναής και Κιλκισίου.

Ο αύλειος χώρος του ανακαινισμένου Ιερού Παρεκκλησίου γέμισε από τους ευσεβείς πιστούς, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τηρώντας και φέτος το έθιμο της προσφοράς της φανουρόπιτας στον Άγιο, για να φανερώσει απωλεσθέντα πράγματα ή άλλα και να πρεσβεύει στον Κύριο.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με τη συμμετοχή ιερέων της πόλεως και των όμορων χωριών, κηρύσσοντας στην αγάπη των Κιλκισιωτών για τον Άγιο Φανούριο και το μαρτύριο του, ευχόμενος να σκεπάζει και να φυλάττει τον πιστόν λαό του Θεού ενώ στο τέλος μοιράστηκαν οι πίτες σε όλους.

Συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο Παρεκκλήσιο προσήλθε για να προσκυνήσει η 90χρονη κυρία Όλγα που βρίσκει φροντίδα στο Γηροκομείο που βρίσκεται πλησίον του Παρεκκλησίου, και όμως με την καρδιά της και την ισχυρή της πίστη περπάτησε για να τιμήσει τον Άγιο Φανούριο.

Χρήστος Καναρόπουλος

Σχολιάστε