My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΠΚΜ: 21 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας

Στη διανομή 21 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ σε πρόσφυγες, συσσίτια και φορείς, θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

dianomi_trofimonΠρόκειται για φορτίο που εστάλη από την οργάνωση “Orphan Grain Train”, από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, και αποτελείται από τρόφιμα, βιταμίνες, παιδικά γάλατα και τροφές, μπιμπερό και δοχεία τροφίμων, πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη ρουχισμού και υπόδησης για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σχολικά είδη, βιβλία, παιχνίδια, ποδήλατα και ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Σύμφωνα με τον Χάρη Αηδονόπουλο, συντονιστή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, είναι το τρίτο φορτίο που έρχεται στην Ελλάδα από την συγκεκριμένη οργάνωση. Το πρώτο εστάλη σε μια εθελοντική οργάνωση, το δεύτερο (21 τόνων) στην Περιφέρεια το καλοκαίρι και τώρα κατέφτασε και το τρίτο κοντέινερ.

Ο κ. Αηδονόπουλος διευκρινίζει ότι από τα παραπάνω είδη ό,τι επιτρέπεται να διατεθεί στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα διανεμηθεί εκεί, δεδομένου του περιορισμού που υπάρχει για τη διανομή τροφίμων σε χώρους φιλοξενίας για τους οποίους η σίτιση γίνεται μετά από διαγωνισμό. Από εκεί και πέρα, τα είδη θα διατεθούν στα συσσίτια μητροπόλεων ή εκκλησιών για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και άλλους φορείς, οι οποίοι θα τα διαθέσουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που πλήττονται πιο έντονα από την οικονομική κρίση.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε