My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

 ΠΚΜ: Συμμαχία της αντιπολίτευσης

Αποφασισμένες για ενότητα και συνεργασία, συμμαχώντας παράλληλα στον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, εμφανίζονται οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

perifereiako-symboulioΉδη με πρωτοβουλία της επικεφαλής της “Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας” Δέσποινας Χαραλαμπίδου κατατέθηκε χθες στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κείμενο με τις υπογραφές σχεδόν όλων των επικεφαλής και 26 συμβούλων της αντιπολίτευσης, πλην των μελών της Χρυσής Αυγής, για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου.

Στόχος αυτής της παρέμβασης είναι να δοθεί η δυνατότητα στις παρατάξεις να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο και περισσότερο χρόνο στις τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, τακτικών και έκτακτων. Το κείμενο κατατέθηκε και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Αντώνη Γυφτόπουλο, ο οποίος αναμένεται να το αποδεχτεί, καθώς συγκεντρώνει τον απαιτούμενο από το νόμο αριθμό υπογραφών.

ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Η αντιπολίτευση συγκροτεί κοινό μέτωπο και για άλλα ζητήματα μείζονος σημασίας για το νομό και την περιφέρεια, όπως η μεταφορά των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης και η παρέμβαση του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Γ. Φούχτελ με ερωτηματολόγιο προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα ζητήματα αυτά κατέθεσαν εγγράφως στον κ. Γυφτόπουλο οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία “Συμμετέχω”, “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα”, “Πολίτες Μπροστά”, “Οικολογία – Αλληλεγγύη”, “Ανταρσία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά”,προκειμένου να συζητηθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης για την Κεντρική Μακεδονία Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε ότι, ενώ έχουν περάσει ήδη τρεις εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το αδιέξοδο παραμένει, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να αναμένουν με αγωνία μία οριστική λύση στο πρόβλημα που αναγκάζει δεκάδες παιδιά να μένουν σπίτι.

Αναφορικά με την ενέργεια του γερμανού υφυπουργού και εντεταλμένου της καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Γ. Φούχτελ να αποστείλει ερωτηματολόγιο σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους, με το οποίο ζητά πληροφορίες για το σύνολο των δραστηριοτήτων του κάθε ΟΤΑ, ο κ. Μπόλαρης επισήμανε ότι αυτή η ενέργεια παραβιάζει κάθε έννοια κρατικής κυριαρχίας της Ελλάδας και προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε