My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΚΜ: Ν`ανοίξει η γραμμή τρένων

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να ανοίξει η σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας με τα Σκόπια και την Κεντρική Ευρώπη, ζητεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

prosfyges_eidomeniΣε ανακοίνωσή της, η ΠΚΜ τονίζει:

Εδώ και τρεις μέρες είναι σε εξέλιξη ένας ιδιότυπος σιδηροδρομικός αποκλεισμός της χώρας από πρόσφυγες, που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή της Ειδομένης, λόγω της απαγόρευσης εισόδου τους στη γειτονική χώρα.

Η καθιστική διαμαρτυρία επάνω στις ράγες του τρένου, δεν επιτρέπει την εκτέλεση των δρομολογίων. Αποτέλεσμα είναι να υφίστανται βαρύτατο πλήγμα οι εξαγωγείς και οι εισαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας, που χρησιμοποιούν τις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες για να φτάσουν τα εμπορεύματα στην Κεντρική Ευρώπη ή από αυτή.

Για το ζήτημα, δήλωση έκανε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Κατανοούμε το ανθρώπινο δράμα και την ταλαιπωρία των προσφύγων, που με ευθύνη της γειτονικής χώρας, έχουν εγκλωβιστεί υπό άθλιες συνθήκες στην περιοχή της Ειδομένης. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Παιονίας κάνουν ό,τι μπορούν για να παρασχεθεί σε αυτούς τους ανθρώπους βοήθεια και να περιοριστεί η απίστευτη ταλαιπωρία τους.

Ωστόσο, δεν μπορεί χάριν αυτής της κατάστασης, να καταστρέφεται και ο παραγωγικός ιστός και η ισχνή, λόγω κρίσης, οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας. Μιας περιοχής που έχει υποστεί τα… πάνδεινα από τέτοιου είδους αποκλεισμούς και στο παρελθόν.

Ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής σύνδεσης δεν είναι λύση και δε δίνει καμιά απάντηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες.

Καλούμε την κυβέρνηση να μεριμνήσει για να λυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης των προσφύγων προς τους προορισμούς τους και να σταματήσει η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής”.

Σχολιάστε