My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Πιστώσεις για νέους γεωργούς

Εγκρίθηκαν τη Δευτέρα 1 Αυγούστου οι πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη πληρωμή της πρώτης δόσης σε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών, οπότε ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους από τις Περιφέρειες που παρουσιάζουν ετοιμότητα.

Πρόκειται για τους επιλεγέντες σε 8 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Ηπείρου.

Το σύνολο του προγράμματος ανέρχεται στα 525 εκατ. ευρώ, καθώς διατέθηκαν επιπλέον πόροι σε σχέση με τα 420 εκ. ευρώ της αρχικής πρόσκλησης, προκειμένου να ικανοποιηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, σε δήλωσή του τονίζει ότι «η υλοποίηση του προγράμματος σε χρόνο ρεκόρ καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί στον συγκεκριμένο τομέα, δείχνουν ότι συμβάλλουμε στην διατήρηση και αύξηση της παραγωγής ως στοιχείο αναγκαίο και για τη διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας και κυρίως δίνουμε αναπτυξιακή προοπτική στον πρωτογενή τομέα».

Σχολιάστε