My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Πιο μαύρο δεν γίνεται – Μπήκαν ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση «ανακατάληψης» του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή – Συγκέντρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλουν τις πρακτικές της κυβέρνησης – Ελεύθεροι οι τρεις εργαζόμενοι που προσήχθησαν.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε -παρουσία εισαγγελέα- επέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, σε μια προσπάθεια εκκένωσης του Ραδιομεγάρου, που τελούσε υπό κατάληψη για μήνες.

Στο χώρο βρίσκεται ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Τρία άτομα που βρίσκονταν εντός του κτιρίου οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ενώ και ο ταξίαρχος που είχε αναλάβει την επιχείρηση διαβεβαίωσε ότι εντός του κτιρίου δεν υπήρχαν φθορές ή καταστροφές.

ert-mat1«Βρώμικη κατοχική επιχείρηση σε ένα Ραδιομέγαρο που ανήκει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, και όχι σε μία παράνομη κυβέρνηση που παραβίασε κάθε νομιμότητα», κατήγγειλε ο βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Σκληρή κριτική άσκησε η εκπρόσωπος των εργαζόμενων, Μάχη Νικολάρα, τονίζοντας πως οι αστυνομικοί έσπρωχναν τους εργαζόμενους μέσα στα αυτοκίνητα, καθώς δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μεσογείων.

efsyn.gr

Πιο μαύρο δεν γίνεται

Στις 4 το πρωί περίπου ισχυρότατη αστυνομική δύναμη εισήλθε παρουσία εισαγγελεά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Τα ΜΑΤ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τον κόσμο, στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευση της εντολής για την επέμβαση, αφού ο εισαγγελέας δηλώνει αναρμόδιος. Στις 8:30 οι αστυνομικές δυνάμεις έβαλαν λουκέτο στην καγκελόπορτα.

 

 

 

ert-mauro

Στον χώρο έγιναν τέσσερις προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων της ΕΡΑ, Νίκο Τσιμπίδα, και δυο άλλους, που στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Λίγο πριν τις 8 το πρωί ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο παρέμεναν τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούσαν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

 

 

Στην σχετική διαπραγμάτευση παρεμβαίνουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Βασιλική Κατριβάνου, η Θεανώ Φωτίου, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Νίκος Βούτσης, που είναι παρόντες. Στο σημείο βρίσκονται και βουλευτές του ΚΚΕ. Στους βουλευτές δεν έχει επιτραπεί η είσοδος στον χώρο παρά την επίδειξη των βουλευτικών τους ταυτοτήτων. Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει ότι θα ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ στην Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το βράδυ ψηφίστηκε στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις ψηφιακές συχνότητες που χαρακτηρίστηκε “δώρο στους καναλάρχες”.

“Θα συνεχίσουμε με την παρουσία μας τον αγώνα και θα απαιτήσουμε την είσοδό μας στο ραδιομέγαρο. Ντροπή για αυτού του είδους τη Δημοκρατία”, δήλωσε ο γραμματεάς της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης.

ert2

“Δεν μας επιτρέπουν την πρόσβαση. Αυτό είναι πράξη εκτροπής. Καλώ όλους να αναλάβουν την ευθύνη για αυτή την εκτροπή”, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σχολίασε ότι “επεμβάσεις στις 4:30 το πρωί δεν συνάδουν με εξαγγελίες περί ομαλότητας”.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, είπε πως “έπρεπε να εφαρμοστεί η νομιμότητα”.

Κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από το Ραδιομέγαρο ενώ το ρεύμα ανόδου της Μεσογείων είναι κλειστό από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ δεν επιτρέπεται να προσεγγίσουν τα κάγκελα του προαυλίου δημοσιογράφοι. Όπως μεταδίδει “το Κόκκινο” κατά την επιχείρηση απώθησης του πλήθους χτυπήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης.

tvxs.gr 

Σχόλια
5 Σχόλια to “Πιο μαύρο δεν γίνεται – Μπήκαν ΜΑΤ στην ΕΡΤ”
  1. Ο/Η GEORGIOS λέει:

    kALA KANANE…

  2. Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

    Ρε Γιωργο δεν ηξερες δε ρωταγες;;; Εαν δεν συμφωνεις με την αριστερη ιδεολογια εδω, θα εισαι ή φασιστας ή ανόητος ή τρελος… Σε παρακαλω την αλλη φορα να πεις οτι εισαι υπερ των απολυμενων συριζαιων απο τη ΔΤ.
    (απορω γιατι οι αριστεροι ειναι υπερ της ΔΤ που παντα ηταν ενα οπλο της καθε κυβερνησης και εξουσιας για προπαγανδα……!!!!!)

  3. Ο/Η ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ λέει:

    @Ν.Ζερβα/////Γραφεις τοσες πολλες π@π@ρολογιες και εχεις γνωμη για τα παντα.Δουλεια δεν εχεις??Ολλη την ημερα καθεσε και εχεις γνωμη και αποψη για τα παντα.ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ

  4. Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

    χαχαχαχχαχχααχχααχα

Σχολιάστε