My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Περιφερεια, Αποκ. Διοικηση και ΓΕΣ, υπερ μεταλλειων!

Όπως έγραψε χθες το kilkis24 στο ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΝ, Λ. Λαζαρίδης, κατέθεσε με παρέμβασή του απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σ` ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, απ` την οποία προκύπτει ότι η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας γνωμοδότησε θετικά για μεταλλευτική δραστηριότητα στο νομό μας. Απ` το κείμενο της απάντησης φαίνεται ότι κι άλλοι φορείς, όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και το ΓΕΣ, έχουν ήδη γνωμοδοτήσει θετικά.

Εξ` άλλου, το Υπουργείο λέει ότι για το θέμα των μεταλλείων στο Κιλκίς έγινε ήδη “δημόσια διαβούλευση” στον ιστοχώρο opengov, που αφορούσε τα κείμενα τριών μειοδοτικών διαγωνισμών, και μέσω αυτής (που έληξε στις 15 Νοεμβρίου 2011) εκφράστηκε κι η τοπική κοινωνία! Σημειώνει επίσης ότι στη σύσκεψη της Αθήνας, στις 19 Ιανουαρίου, ενημερώθηκαν πλήρως οι εκπρόσωοι της Τοπικής Κοινωνίας! Ε, μετά απ` αυτά, πως να μην διασκεδάζει ο κ.

Λαζαρίδης με το γεγονός ότι “κάποιοι περιμένουν τον ερχομό τον πεφωτισμένων του υπουργείου για να ενημερωθούν“!

Τέλος, η απάντηση του Υπουργείου, η οποία δόθηκε μια μέρα μετά τη σύσκεψη της Αθήνας, τι στιγμή που η ερώτηση κατατέθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, αναλίσκεται σε γενικότητες, επαναλαμβάνοντας όσα περιείχε ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε για τη λατομική περιοχή Βάθης – Γερακαριού.
Δείτε το έγγραφο-απάντηση του Υπουργείου εδώ:   http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7564740.pdf
Σχόλια
3 Σχόλια to “Περιφερεια, Αποκ. Διοικηση και ΓΕΣ, υπερ μεταλλειων!”
  1. Ο/Η kostakis1968 λέει:

    μάλλον πρέπει να ετοιμαστούμε για σοβαρές συγκρούσεις με τα συμφέροντα των εταιριών εκμεταλλεύσεις χρυσού

  2. Ο/Η Μεταλλεία STOP! λέει:

    Πάντως κατά δήλωση συμβούλου της περιφέρειας που έγινε κατά την ενημερωτική συνάντηση της Κυριακής 30/01, ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα σε συνεδρίαση της περιφέρειας και επομένως δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση (υπέρ ή κατά της εγκατάστασης μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στο Κιλκίς.)

  3. Ο/Η pikroxolos λέει:

    to thema einai ti leei to ipourgio omos… :/

Σχολιάστε