My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Περιφερειακό δίκτυο βιβλιοθηκών

Τη δράση του Future Library «Δίκτυο Παιδικών Υπηρεσιών», που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός περιφερειακού δικτύου βιβλιοθηκών, με έμφαση στις υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους, θα υλοποιήσει η Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

“Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν μπορούν να λείπουν από το επίκεντρο μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και τις αλλαγές που αυτή βιώνει. Θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας βιβλιοθήκες σύγχρονες, ζωντανές, ενεργές, έτοιμες να προσαρμόζονται στις αλλαγές των εποχών. Δε θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας αποθήκες με βιβλία, αλλά βιβλιοθήκες που θα αποτελούν ουσιαστικό κομμάτι της σύγχρονης πραγματικότητας και καθημερινότητας, τόπο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, καταφύγιο δημιουργικότητας και ουσιαστικής, δια βίου μάθησης.

Η Δράση ξεκινάει από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι ανακαινίσεις σε ορισμένες από τις 8 Βιβλιοθήκες. Οι ανακαινίσεις των χώρων των βιβλιοθηκών αφορούν τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών και βασίζονται στη ιδέα των Μαγικών Κουτιών της βραβευμένης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Η Δράση περιλαμβάνει επίσης την κατάρτιση των βιβλιοθηκονόμων σε θέματα εξυπηρέτησης του νεανικού κοινού, οργάνωσης και διεξαγωγής δημιουργικών εργαστηρίων και εμψυχωτικών δράσεων για παιδιά και εφήβους, προβολής και επικοινωνίας των παιδικών τμημάτων. Ήδη πραγματοποιήθηκε ένα τριήμερο σεμινάριο τον περασμένο Μάιο στη Βέροια και μέσα στους επόμενους μήνες θα υλοποιηθεί και το δεύτερο, το οποίο και θα παρακολουθήσει το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Στόχος του Future Library είναι οι 8 βιβλιοθήκες, να αποτελέσουν, μαζί με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ένα πρότυπο δίκτυο βιβλιοθηκών βέλτιστης πρακτικής, το οποίο θα μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των νέων παιδικών τμημάτων, αλλά και να δώσει το παράδειγμα και τη σκυτάλη για τις βιβλιοθήκες στις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας. Απαραίτητο στοιχείο του δικτύου αυτού είναι η συνεργασία μεταξύ των βιβλιοθηκών σε όλα τα επίπεδα.

Η συντονισμένη ενεργοποίηση του δυναμικού των βιβλιοθηκών μπορεί να μετατρέψει τις βιβλιοθήκες σε κέντρα δημιουργικότητας και καινοτομίας για κάθε τοπική κοινωνία. Και αυτό σίγουρα δεν μπορούν να το πετύχουν οι βιβλιοθήκες, αν δεν εστιάσουν στα παιδιά και τους εφήβους, την επόμενη γενιά που θα διαδεχτεί όλα όσα εμείς χτίσουμε για αυτούς.

Η ανακαίνιση του παιδικού τμήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς θα ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Για το διάστημα αυτό η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή για το κοινό. Από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου θα ισχύσει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 15:15
Τετάρτη 08:00-20:00

Προσφέροντας στα παιδιά, επενδύουμε στο μέλλον της βιβλιοθήκης, της γειτονιάς, της πόλης, της χώρας, του κόσμου!”

Σχολιάστε