My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ

Περιοδεία στα χωριά Εύζωνοι, Ποντοηράκλεια, Μεταμόρφωση, Μεγάλη Στέρνα και Χέρσο πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Γιάννη Φαχουρίδη, τον Κώστα Τσαουσίδη, την Ειρήνη Χατζή, τη Σταυρούλα Νικολαΐδου και μέλη του ΚΚΕ με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων των παραπάνω των χωριών για τις θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

kkeΌπως σημείωσαν, ο λαός δεν πρέπει να δώσει σ’ αυτές τις εκλογές καμία ευκαιρία –  ούτε πρώτη ούτε δεύτερη – στα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ. Στα κόμματα που στηρίζουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τη λογική που λέει να πληρώνει ο λαός, να υπομένει και να ανέχεται τη βαρβαρότητα για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα κεφαλαιοκράτες.

Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους γνωρίζει από παλιά, και όταν κυβερνούσαν μόνοι τους και όταν κυβέρνησαν μαζί. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεταν νέα βάρη στο λαό μέρα με τη μέρα. Το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ τους γνώρισε τους τελευταίους 7 μήνες και δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν δεύτερη ευκαιρία από έναν λαό πτωχευμένο, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επιβράβευση της κοροϊδίας και των αυταπατών. Όσο για κόμματα τύπου Λαφαζάνη, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ νο.2, που φέρνουν ξαναζεσταμένο το ίδιο γεύμα αυταπατών και ψευδαισθήσεων και που υπόσχονται να κάνουν ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός δεν πρέπει να τους δώσει ούτε μία ευκαιρία. Ενώ για τη ΧΑ ανάφεραν ότι και αυτή ζητάει μια ευκαιρία αξιοποιώντας τη δημαγωγία, την απογοήτευση από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεπλύνει με τη λαϊκή ψήφο την εγκληματική φασιστική της δράση και να ενισχυθεί ως δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ο λαός, κόντρα σ’ όλα τα παραπάνω κελεύσματα, έχει την ευκαιρία σ’ αυτές τις εκλογές να αποδείξει ότι έχει μνήμη, ότι βγάζει συμπεράσματα και ότι δεν υποκύπτει στα καλέσματα των κομμάτων που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο των μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων. Τα λαϊκά στρώματα να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που θα καταθέσει την ψήφο στην πραγματική λύση για το λαό στο δρόμο της ανατροπής.

Σε Αστυνομία και την Πυροσβεστική Κιλκίς 

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Φαχουρίδη και τον Κυριάκο Τατίδη επισκέφτηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς.

Συζήτησαν με τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες και τους ενημέρωσαν γα τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο τις γενικότερες όσο και τις ειδικές για τα σώματα ασφαλείας.

Εξήγησαν ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και η τελευταία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και οι επόμενες που θα σχηματιστούν, από τη στιγμή που είναι προσανατολισμένες στη στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, στο δρόμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επιφυλάσσουν για τα σώματα ασφαλείας ρόλο κατασταλτικό απέναντι στο λαό, προς όφελος της εξουσίας του κεφαλαίου.

Ξεκαθάρισαν πως το ΚΚΕ θεωρεί ότι αποστολή των στρατιωτικών είναι η άμυνα και η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, των αστυνομικών η αντιμετώπιση του εγκλήματος, των πυροσβεστών η αντιμετώπιση των συνεπειών από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, των λιμενικών η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, η προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας. Είπαν ακόμα ότι το ΚΚΕ δεν ταύτισε ποτέ τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας με τον κατασταλτικό χαρακτήρα των σωμάτων αυτών.

Θύμισαν ότι το ΚΚΕ έχει στηρίξει και με παρεμβάσεις στη βουλή τα αιτήματα σχετικά με τις αμοιβές, τις απλήρωτες ώρες υπηρεσίας, την καταστρατήγηση του ωραρίου, τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων πυροσβεστών και προσλήψεις νέων κ.ά. και ότι είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει την αποκατάσταση όλων των απωλειών των τελευταίων ετών, όχι μόνο για τους ένστολους, αλλά για το σύνολο των εργαζομένων.

Τέλος, τους κάλεσαν να πάρουν υπόψη για τις συνέπειες που και οι ίδιοι βιώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική, από πού προέρχεται αυτή η πολιτική, ποιοι την υπερασπίζονται και ποιοι προσπαθούν να την σερβίρουν καμουφλαρισμένη δείχνοντας λάθος υπεύθυνους. Να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να διεκδικούν και να παλεύουν μαζί με το λαό, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας είναι γιοί και κόρες λαϊκών οικογενειών που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες. Να στηρίξουν στις εκλογές το ΚΚΕ, ώστε να βγει όσο πιο δυνατό γίνεται στην επόμενη βουλή, γιατί το συμφέρον για το λαό και την πατρίδα είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε