My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άρση του περί ευθύνης υπουργών -

Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Περιοδεία ΚΚΕ στους παιδικούς

Σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη κλιμάκιο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ με επικεφαλής τα στελέχη του κόμματος, Νικολαΐδου Σταυρούλα, Τσαουσίδη Κώστα και Χατζή Ειρήνη επισκέφτηκαν τους παιδικούς σταθμούς της πόλης του Κιλκίς και συζήτησαν με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του χώρου.

paidikoi_stathmoi1Συγκεκριμένα, συζήτησαν για τις σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, αλλά και για την παγίωση των ευκαιριακών 2μηνών, 3μηνών και 5μηνών συμβάσεων, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα του προσωπικού, ενώ παράλληλα απαξιώνουν την παιδαγωγική λειτουργία και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών. Επιπλέον το δίκτυο δημόσιων παιδικών σταθμών – και ειδικά των βρεφικών τμημάτων – παραμένει ανεπαρκές και πανελλαδικά και στο νομό Κιλκίς, μεγεθύνεται η παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα με δημόσια χρηματοδότηση, ενώ οι δημόσιες επενδύσεις για κτιριακές υποδομές δεν υφίστανται.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι η αγωγή και η φροντίδα του παιδιού είναι ευθύνη του κράτους και όχι αποκλειστικά της οικογένειας, αλλά το αστικό κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις του ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπηρετήσουν τις ζωτικές ανάγκες του λαού και των παιδιών του. Ειδικά μετά την ψήφιση και του 3ου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη στον κρίσιμο αυτό τομέα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ένα δρόμο έχουν. Να οργανώσουν την πάλη τους, να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της. Να ανοίξουν το δικό τους δρόμο για το δικό τους κράτος και εξουσία, όπου οι ζωτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και του παιδιού είναι θεμέλιο του σχεδιασμού και της οργάνωσής τους.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και τους γονείς των παιδιών, να στηρίξουν το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές, γιατί ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό για να ψαρέψει ψήφους, είπε την αλήθεια και έγκαιρα προειδοποίησε ότι στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, και γιατί αύριο πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ θα είναι στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την άρχουσα τάξη της χώρας.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ Κιλκίς

Σχολιάστε