My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Περίπατοι στο Πολεμικό Μουσείο

Τα χνάρια του ένδοξου παρελθόντος της πόλης τους ακολούθησαν οι νέοι δημότες του Κιλκίς, αποδεχόμενοι την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Δήμος Κιλκίς να συνθέσουν με λόγια και εικόνες την ιστορική μάχη του Κιλκίς.

Πάνω από τριακόσιοι πενήντα μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Κιλκίς συμμετείχαν στους ‘’Πρωινούς Ιστορικούς Περιπάτους’’ επισκεπτόμενοι το Πολεμικό Μουσείο την εβδομάδα που πέρασε.

Οργανωμένοι σε μικρές ομάδες, κατ’ εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά της Covid – 19, οι μαθητές με τη βοήθεια του επιλοχία πεζικού Αντώνη Κώττα συνέλεξαν χρήσιμες πληροφορίες για την τριήμερη επική μάχη μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου,

τα προσωπικά αντικείμενα των αξιωματικών που πολέμησαν στην επική μάχη τις στολές, τα όπλα, τους όλμους και τα πυροβόλα καθώς και τις σημαίες των συνταγμάτων. Περιεργάστηκαν με ενδιαφέρον τη μακέτα του θωρηκτού Κιλκίς, ένα από τα βαρύτερα οπλισμένα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου που πήρε τιμητικά το όνομά του στη μνήμη της ιστορικής μάχης ενώ περιηγήθηκαν και στο μνημείο του Ηρώου, έργου που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημητριάδης το οποίο αναπαριστά ένα δραματικό επεισόδιο της μάχης.

Ο Δήμος Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τον επιλοχία πεζικού Αντώνη Κώττα για την εξαιρετικά κατατοπιστική ξενάγηση που προσέφερε στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Οι ‘’Πρωινοί Ιστορικοί Περίπατοι’’ εντάχθηκε ως εκπαιδευτική πρωτοβουλία στα φετινά Ελευθέρια του Δήμου Κιλκίς.

Σχολιάστε