My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΠΕΔ: Καλό επίπεδο στην Ειδομένη

Επίσκεψη στη μεθόριο και συνεδρίαση σε Πολύκαστρο.

Η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην Ειδομένη είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτήν που υφίστατο προ 2-3 μηνών. Ωστόσο, απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων από πλευράς της ελληνικής Πολιτείας ενόψει και των δυσμενών καιρικών συνθηκών του επικείμενου χειμώνα.

Αυτό αναφέρει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΕΔ, στο μεθοριακό σταθμό Ειδομένης, όπου ο δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης έκανε μια πλήρη ενημέρωση για τις δομές που έχουν εγκατασταθεί εκεί με σκοπό την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διευκόλυνση διέλευσης των προσφύγων προς την ΠΓΔΜ.

Η ΠΕΔ καλεί την ελληνική Πολιτεία να στηρίξει οικονομικά τον Δήμο Παιονίας, «προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της αντιμετώπισης των αναγκών από ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα αλλά και των πρακτικών επιπτώσεων για τις ολιγάριθμες τοπικές κοινωνίες των μικρών οικισμών» επισημαίνοντας ότι «το σύνολο των προσφυγικών ροών από τα νησιά του Αιγαίου καταλήγουν στο συγκεκριμένο Δήμο, στην Ειδομένη».

Η ΠΕΔ τονίζοντας ότι έχει ήδη στηρίξει οικονομικά τον Δήμο Παιονίας, διαβεβαιώνει ότι «θα εξακολουθήσει με κάθε τρόπο να στέκεται στο πλευρό του, καθώς στο πλευρό των προσφύγων και των κατοίκων της περιοχής».

Παράλληλα, η ΠΕΔ «εξαίρει την μεγάλη συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας την οποία και συγχαίρει θερμά», όπως επίσης και όλους τους φορείς και τους εθελοντές «που συμμετέχουν καθημερινά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσφύγων».

 Συνεδρίαση   

Η επίσκεψη στην Ειδομένη προηγήθηκε της τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΕΔ στην έδρα του Δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο.

Στη συνεδρίαση, εκτός απ` το προσφυγικό – μεταναστευτικό, συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις και για άλλα σοβαρά θέματα όπως:

– Η ενίσχυση και συνέχιση των προγραμμάτων «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας».

– Τα έργα ΕΣΠΑ.

– Τα οφειλόμενα ποσά προς τους ΟΤΑ.

– Η χρηματοδότηση ΚΕΔΕ – ΠΕΔ – ΕΕΤΑΑ κα.

Σχολιάστε