My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΠΓΔΜ: “Σφραγίζει” τα σύνορα

Την κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων για να συνδράμουν τις δυνάμεις της αστυνομίας της χώρας στην αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών από την Ελλάδα, αποφάσισε η FYROM. Αυτό προανήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σήμερα Παρασκευή στην Γευγελή.

stratiotesΟ Ιβάνοφ ενημερώθηκε, στη συνοριακή διάβαση της χώρας του με την Ελλάδα, από αξιωματικούς της αστυνομίας για την κατάσταση στην περιοχή σχετικά με τους μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να φύγουν από την Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να τους απαγορεύσουν την έξοδο.

«Εμείς συμμεριζόμαστε την τύχη αυτών των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους, λόγω του πολέμου. Τους βοηθάμε και τους παρέχουμε όλα όσα είναι απαραίτητα».

Σημείωσε επίσης ότι από την ημέρα της ψήφισης του νόμου για το άσυλο (στις 18 Ιουνίου 2015), σύμφωνα με τον οποίο όποιος μετανάστης εισέρχεται στην ΠΓΔΜ λαμβάνει αυτομάτως τριήμερη άδεια παραμονής, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να κινείται ελεύθερα και στο τέλος να εγκαταλείπει τη χώρα, ενώ συμπλήρωσε πως περισσότεροι από 14.000 μετανάστες έχουν εισέλθει από την Ελλάδα, μέσω της συνοριακής γραμμής μεταξύ των δύο χωρών, που απλώνεται σε μήκος 50 χλμ.

“Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να συνδράμει ο στρατός στις αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Ο στρατός θα αναπτυχθεί στη νότια μεθόριο, αλλά και στη βόρεια συνοριακή γραμμή (με Σερβία)”, πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του.

Τονίζεται ότι οι αρχές της γειτονικής χώρας πυκνά συχνά κακοποιούν άγρια όσους μετανάστες πατήσουν στο έδαφός της και στη συνέχεια τους στέλνουν πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το αποτέλεσμα το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης θα είναι η συγκέντρωση όλο και μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών στις παραμεθόριες περιοχές όπως ο νομός Κιλκίς και στη συνέχεια η μετακίνησή τους προς το εσωτερικό της χώρας.

Σχολιάστε