My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Η φτωχεια θελει ικανοποιηση!

Να το πιστέψουμε ότι 3.000 Κιλκισιώτες πήγαν χθες Κυριακή να ψηφίσουν στο ΠΑΣΟΚ για να δείξουν ότι “είναι εδώ, ενωμένο δυνατό”; Λυπόμαστε, αλλά όχι! Δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιες οι εφορευτικές επιτροπές, αν φυσικά υπήρχαν και τέτοιες! Διαδικασία, η οποία δεν υπόκειται σε κανέναν θεσμοθετημένο δημόσιο έλεγχο δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη.

Κι όμως, αυτό το απλό πολιτικό και λογικό αξίωμα, το παρέβλεψε χθες το σύνολο σχεδόν των μεγαλόσχημων τηλεοπτικών δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν επιδοθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας σε μια φιλόπονη προσπάθεια να μας πείσουν ότι δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σπεύδουν ασθμαίνοντας στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο τέλος της βραδιάς αναπαρήγαγαν άκριτα τους αριθμούς που τους ΄εδινε το επιτελείο του κόμματος, το οποίο για άλλη μια φορά εδοξάσθη στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο Στ. Τζουμάκας δεν ήξερε τι έλεγε όταν έκανε λόγο για νοθεία, πως δικαιολογούνται οι πανηγυρισμοί στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι διθυραμβικοί σημερινοί τίτλοι των φιλικών του εφημερίδων;

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, το νομό μας. Φήφισαν, μας λένε, 3.000 νοματαίοι. Ωστόσο στις προηγούμενες αντίστοιχες εκλογές είχαν ψηφίσει 7.000. Διαφορά, ασφαλώς, μεγάλη. Που αν παρατηρηθεί και στις επικείμενες εκλογές, όσον αφορά τις ψήφους που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, προοιωνίζει για ένα ποσοστό γύρω στο 20% στο Κιλκίς.

Ναι, αλλά τότε είχαμε τρεις υποψήφιους, μας λένε. Και δεν σκέφτονται (;) ότι αυτό αποτελεί εχέγγυο ότι ο αριθμός των 7.000 ψηφοφόρων ήταν αληθινός, αφού υπόκεινταν στον έλεγχο τριών πλευρών (Αλήθεια, μήπως γι` αυτό δεν θελαν τώρα άλλον υποψήφιο; Για να πετύχει το μαγείρεμα;). Που σημαίνει ότι η διαφορά των 4.000 ψηφοφόρων είναι στην ουσία μεγαλύτερη.

Αλλά αφού δεν θέλουν σύγκριση με το 2007 επειδή τότε είχαμε τρεις υποψήφιους προέδρους, ας πάμε στο 2004 όταν είχαμε μόνον έναν όπως και σήμερα. Η σύγκριση αυτή είναι συντριπτική. Τότε είχαν ψηφίσει στο νομό μας περί τα 10.000 άτομα και το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει στις εκλογές κάτω από 40%. Τώρα που ψήφισαν 3.000 άτομα, πόσο θα πάρει; Δια της απλής μεθόδου των τριών, θα πρέπει να λάβει (χοντρικά) κάτω από 15%.

Εάν μ` αυτά τα νούμερα οι ιθύνοντες της “μεγάλης δημοκρατικής παράταξης” είναι ευχαριστημένοι, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Να τα χαίρονται, και εις ανώτερα!

Γ. Καραγιαννίδης

Σχολιάστε