My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Παραστατίδης: Να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό

parastatidis_theodorosO ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Θόδωρος Παραστατίδης, έκανε νέα πολιτική παρέμβαση από κοινού με τους επίσης ανεξάρτητους συναδέλφους του, Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά. Η παρέμβαση αυτή τη φορά αφορούσε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο οι τρεις δηλώνουν ότι “η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά επιδεικνύει προκλητική αναβλητικότητα” και ζητούν από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚνα επιβάλλουν τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου με το σύνολο των δυνάμεων που το υποστηρίζουν.”

 Αναλυτικά η δήλωσή τους:

Τη στιγμή που ο φασισμός και ο ρατσισμός κάνουν όλο και πιο έντονη την εγκληματική παρουσία τους στη χώρα μας, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά επιδεικνύει προκλητική αναβλητικότητα, όσον αφορά την προώθηση για ψήφιση του «Αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου».

Οι δικαιολογίες που προβάλλει η Νέα Δημοκρατία, υποδηλώνουν την απαράδεκτη επιλογή να «ζυγιστεί» η δημοκρατία από τη μια πλευρά με το πολιτικό κόστος από την άλλη, για να μην υπάρχουν “πολιτικές απώλειες” από την ακροδεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος.

Όμως, και τα άλλα δυο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, περιορίζονται σε δηλώσεις θεωρητικής διάθεσης, αποφεύγοντας επιμελώς να πράξουν αυτό που θα ήταν αυτονόητο αν οι δηλώσεις τους ήταν ειλικρινείς: να επιβάλλουν τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου με το σύνολο των δυνάμεων που το υποστηρίζουν, ξεπερνώντας τις διαχωριστικές γραμμές αντιπολίτευση-συμπολίτευση.

Το ζήτημα αυτό  είναι κορυφαίο θέμα δημοκρατίας. Καμιά δικαιολογία δεν ευσταθεί για όσους μπορούν αλλά αποφεύγουν να το αντιμετωπίσουν άμεσα και με  αποφασιστικότητα.”

Σχολιάστε