My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Παραμένει ο παραλογισμός

(Βίντεο) Tο τέλος επιτηδεύματος στα μικρά χωριά παραμένει μέχρι η κυβέρνηση να βρει τον τρόπο για δικαιότερη επίλυση του προβλήματος. Αυτό τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου απαντώντας  στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Πράγματι, η κ. Παπανάτσιου επικαλέστηκε απάντηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε ερώτηση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία δεν υφίστανται ορισμοί για τις έννοιες “χωριό” ή “πόλη”. Επομένως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λάβει υπόψη της τον ορισμό της “καποδιστριακής κοινότητας” και να θεωρήσει ότι του τέλους επιτηδεύματος απαλλάσσονται μόνο όσοι κατοικούν σε πρώην κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων.

Έτσι, σύμφωνα μ` αυτήν την αντίληψη, κάτοικοι πολύ μικρών χωριών 100 ή 150 κατοίκων οφείλουν να πληρώνουν το εν λόγω τέλος επειδή οι οικισμοί τους ανήκαν σε κοινότητες με πληθυσμό μεγαλύτερο από 500 κατοίκους.

Στον παραλογισμό αυτόν -ο οποίος να σημειωθεί ότι εδράζεται σε νόμο του 2011 και ερμηνευτική εγκύκλιο του 2013- αναφέρθηκε με ένταση ο κ. Γεωργαντάς δηλώνοντας ότι για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Γεωργαντάς

Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στη Βουλή, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Η Υφυπουργός Οικονομικών κα. Παπανάτσιου προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και την αγωνία των επαγγελματιών των μικρών χωριών»

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντά για το τέλος επιτηδεύματος στα μικρά χωριά. Οι απαντήσεις της Υπουργού δεν στερούνταν απλά σοβαρότητας αλλά προσέβαλαν τον αγώνα και ταυτόχρονα την αγωνία των επαγγελματιών στα χωριά κάτω των 500 κατοίκων όπου η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος για δεύτερη συνεχή χρονιά τους οδηγεί στην οικονομική εξόντωση. Κατά την Υπουργό οι «κοινότητες» προ του Καποδίστρια υπάρχουν ακόμα κι έτσι δικαιολογούν την επιβολή του τέλους όταν ο συνολικός πληθυσμός των χωριών που τους αποτελούσαν ξεπερνάει τους 500 κατοίκους. Είναι ανεκδιήγητοι και αστείοι.

Είναι πιο έντιμο να βγει η Κυβέρνηση και να πει ότι στα μικρά χωριά όλης της Ελλάδας όπως και στο νομό Κιλκίς αυτός που έχει μία κτηνοτροφική μονάδα ή ένα καφενείο, ακόμη κι αν ζει σ’ ένα χωριό 50 κατοίκων, πρέπει να πληρώσει 650 € το χρόνο. Είκοσι χρόνια μετά την κατάργηση των Κοινοτήτων τα νέα παιδιά που θα θελήσουν να μείνουν στα μικρά χωριά τους για να ασκήσουν μια εμπορική ή αγροτική δραστηριότητα θα μάθουν ότι πρέπει να πληρώσουν με το ξεκίνημα 650€ επειδή, πριν αυτά γεννηθούν, το χωριό τους αποτελούσε μια Κοινότητα μαζί με άλλα χωριά.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς μέσα στη Βουλή απευθυνόμενος στην Υπουργό ο αγώνας για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας δεν θα σταματήσει και αποτελεί πλέον μονόδρομο η προσφυγή στη δικαιοσύνη.”

Το βίντεο της συζήτησης στη Βουλή:

Σχολιάστε