My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Στη παρέμβασή του στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο υππψήφιος βουλευτής Κιλκίς, Θέμης Θ. Ανθρακίδης, ανέφερε τα εξής: 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το Κίνημα Αλλαγής και τον πολιτικό μας χώρο.

Ήρθε η ώρα η ιστορική μας παράταξη και ο νεότευκτος πολιτικός μας φορέας να γίνουν επιτέλους ένα.

Η συγκυρία είναι επίσης ιστορική και για έναν επιπλέον λόγο, καθότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του ιστορικού ηγέτη μας που αναμόρφωσε την Ελλάδα και την έκανε ισχυρή στο κόσμο.

Του Ανδρέα Παπανδρέου, η παρακαταθήκη του οποίου αποτελεί φάρο φωτεινό για την περαιτέρω πορεία μας.

Ξεκινήσαμε φιλόδοξα στα τέλη του 2017 με την πρωτοβουλία της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά ως μια πολιτική υπέρβαση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Πλέον όμως καθίσταται ιστορική αναγκαιότητα η μετουσίωση αυτής της προσπάθειας σε ένα ενιαίο φορέα.

Ο χώρος μας υπήρξε ανέκαθεν ένας χώρος έκφρασης πολλών και διαφορετικών αλλά πάντοτε συγκλινόντων απόψεων και πολιτικών.

Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι στις επικείμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, το συμπλήρωμα ούτε του λαϊκίστικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και της δεξιάς παλινόρθωσης.

Θα πρέπει σήμερα σε αυτό το τόσο μαζικό και αντιπροσωπευτικό συνέδριο να οριοθετήσουμε την πολιτική μας παρουσία και έκφραση αυστηρά απέναντι στο οπορτουνιστικό λαϊκισμό της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και για αυτό διατηρούμε τα σύμβολα μας και ήρθε η ώρα να τα σηκώσουμε πιο ψηλά!

Το Κίνημα Αλλαγής όπως και το ΠΑΣΟΚ, που άλλωστε αποτελεί τον κορμό και την ψυχή του, εξέφραζαν και συνεχίζουν να εκφράζουν τους μη προνομιούχους.

Την μικρή και μεσαία τάξη αλλά παράλληλα και τα αναδυόμενα στρώματα της κοινωνίας, τους νέους επιστήμονες, τους νέους επιχειρηματίες, τους αγρότες αλλά και τους απόμαχους της εργασίας στους οποίους τόσα οφείλουμε.

Η Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από μια άνευ προηγουμένου κρίση.

Κρίση οικονομική, πολιτική, ηθική, κρίση αξιών μα κυρίως κρίση κοινωνική.

Μία κρίση που οδήγησε την πλειοψηφία των συμπολιτών να βιώνουν καταστάσεις πρωτόγνωρες τις οποίες τα χρόνια της σταθερότητας ούτε είχαν φανταστεί ακόμη και οι πλέον απαισιόδοξοι.

Μια κρίση που ανέτρεψε τον οικογενειακό προγραμματισμό όλων μας και οδήγησε πολλούς συνανθρώπους μας στην ανεργία και χιλιάδες νέους με προσόντα στο εξωτερικό για την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυριολεκτικά διέλυσε τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας.

Οι φορομπηχτικές πολιτικές τους, οδήγησαν σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και ο νόμος Κατρούγκαλου διέκοψε κάθε ελπίδα για βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Όμως οι ευθύνες είναι διαχρονικές και πρέπει να αποδοθούν κάποια στιγμή σε εκείνους που τους αναλογούν.

Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της περιόδου 2004-2009 και των κυβερνήσεων Καραμανλή αποτέλεσε τον προπομπό και τη θρυαλλίδα των εξελίξεων και φυσικά το λόγο για τον οποίο η Χώρα βίωσε την ταπείνωση των μνημονίων.

Ο άνευ προηγουμένου λαϊκισμός και η ακατάσχετη υποσχεσιολογία και δημαγωγία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των συνεταίρων Τσίπρα και Καμμένου, κορόιδεψαν το Λαό και οδήγησαν τη Χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς ζημιώνοντας την ελληνική οικονομία με εκατοντάδες δις ευρώ.

Εμείς δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας και τις παραλείψεις μας.

Απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, εμείς προτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα ανάταξης της Πατρίδας μας.

Το «Σχέδιο Ελλάδα» αποτελεί μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση, με αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα για τα πρωτογενή πλεονάσματα από 3,5 στο 2% ώστε να προκύψουν πόροι για την ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός συρφετός απώλεσαν εξαρχής το ψευδεπίγραφο άλλωστε «ηθικό πλεονέκτημα» με το οποίο παραπλάνησαν και υφάρπαξαν την ψήφο του Λαού.

Οι μεταγραφές  πρώην στελεχών μας με αμιγώς ιδιοτελή κίνητρα ήρθαν για να επιβεβαιώσουν την απόγνωση στην οποία βρίσκεται ο εν αποδρομή πρωθυπουργός και η παρέα του.

Δεν είναι μόνο η οικονομία, δεν είναι μόνο οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, και τους άλλους θεσμούς του κράτους που συντηρούν ένα νοσηρό κλίμα στη χώρα μας.

Είναι και οι ακραία επικίνδυνοι χειρισμοί τους στα εθνικά θέματα με αποκορύφωμα την συμφωνία των «Πρεσπών».

Η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου απέτυχε να διαπραγματευθεί από μια θέση αρχής, έχοντας ως δύναμη της την πραγματικότητα στην περιοχή και την ιστορική αλήθεια.

Απέτυχε να καθορίσει τις εθνικές κόκκινες γραμμές, υποκύπτοντας στις αξιώσεις των Σκοπίων να μείνει εκτός διαπραγμάτευσης η εθνικότητα και η γλώσσα, αναγνωρίζοντας de facto κατ’ αυτόν τον τρόπο την ύπαρξη μακεδονικής ταυτότητας.

Η κυβέρνηση απέτυχε να ακυρώσει οποιαδήποτε προσπάθεια για γεωγραφική , ιστορική και πολιτιστική παραχάραξη και να οδηγήσει σε εξομάλυνση των σχέσεων με τα Σκόπια και σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια εν τη γενέσει της κακή Συμφωνία για τα εθνικά μας Συμφέροντα.

Τα εθνικά θέματα απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε απέναντι στη συμφωνία αυτή και σε κάθε προσπάθεια για καπηλεία της ιστορίας μας.

Η ολική αποτυχία του κ. Τσίπρα σε κάθε τομέα αλλά και η αναγνώριση από τον κόσμο, της υπευθυνότητας του Κινήματος Αλλαγής θα οδηγήσουν σε συντριπτική ήττα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ήττα αυτή και η νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης θα πρέπει να είναι στρατηγική και να οδηγήσει το Κίνημα Αλλαγής στη θέση που του αρμόζει και τον ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στα παλαιά του ποσοστά.

Τα ψηφοδέλτια μας σε όλη την επικράτεια είναι ανανεωμένα και ισχυρά ώστε να οδηγήσουν την παράταξη σε μια ιστορική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την συλλογική προσπάθεια, με τη Νέα Γενιά, με συνέπεια και με πράξεις θα δώσουμε τον ωραίο αγώνα για την ιστορική νίκη και την αναγέννηση της παράταξης και της Πατρίδας.

Σας ευχαριστώ.”

Σχολιάστε