My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση για τη κινητικότητα

Την κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στο κρίσιμο ζήτημα της στελεχιακής αποδυνάμωσης των Δήμων, που διευκολύνεται από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, ζήτησε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του οργάνου ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ.

Με επιστολή που κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιο Καϊτετζίδη και στα μέλη του Δ.Σ. ο δήμαρχος Κιλκίς εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαρροή των ανθρώπινων πόρων της Αυτοδιοίκησης και τις αρνητικές της προεκτάσεις στο σύστημα λειτουργίας των δήμων και στην εξυπηρέτηση του πολίτη, εξαιτίας της κινητικότητας σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι αρμοδιότητές τους είναι αυξημένες.

Ο κ. Κυριακίδης έκανε λόγο για μηδενική αντιστοίχιση σε νέες προσλήψεις και εκτός από την πάγια θέση της ΚΕΔΕ για την κινητικότητα πρότεινε την εξαίρεση της συμμετοχής του προσωπικού των δήμων στη κάλυψη θέσεων στην Περιφερειακή Ενότητα της έδρας του δήμου.

Η επιστολή – πρόταση του δημάρχου Κιλκίς, καθώς και επιστολή του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, η οποία είχε αναφορά στο νέο νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, τέθηκαν ως θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη της ΠΕΔΚΜ.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία:

 -Να πραγματοποιηθεί παράσταση κλιμακίου της ΠΕΔΚΜ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με αίτημα οι μετακινήσεις των υπαλλήλων  από δήμο σε περιφερειακή ενότητα να γίνονται με σύμφωνη γνώμη του δημάρχου.

– Να εξαιρεθούν από τη συμμετοχή τους στους κύκλους της κινητικότητας οι υπάλληλοι που εργάζονται στα ΚΕΠ.

Σχολιάστε