My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ για τη τιμωρία

Η πειθαρχική τιμωρία του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, από τον διοικητή του Ιδρύματος, Θόδωρο Ρεβενάκη, με στέρηση μισθού για 15 ημέρες, προκάλεσε συνδικαλιστικές αντιδράσεις του κλάδου σε …ανώτατο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, μετά την υιοθέτηση από την ΠΟΕΔΗΝ της καταγγελίας που εξέδωσε η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου, ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καλεμκερίδης απλώς προσπάθησε “να συμβάλλει στην επίλυση προβλήματος με το Ε.Κ.Α.Β. και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη διακομιδή των ασθενών”.

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την καταγγελία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, καταγγέλλει την ενέργεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων και στην τιμωρία του με στέρηση του μισθού του για 15 ημέρες!!!

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών του αρμοδιοτήτων, έπραξε το αυτονόητο. Προσπαθώντας να συμβάλλει στην επίλυση προβλήματος με το Ε.Κ.Α.Β. και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη διακομιδή των ασθενών, που φτάνουν μέχρι και 48 ώρες – σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου – επικοινώνησε με τη Διευθύντρια του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βοηθήσει στην ταχύτερη διευθέτηση του προβλήματος, και όχι να την εκφοβίσει ή να την απειλήσει, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Είναι πράγματι αδιανόητο!!! Αντί ο Διοικητής του Νοσοκομείου να ασχοληθεί με το πρόβλημα των απαράδεκτων καθυστερήσεων που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, τιμωρεί τον Γενικό Γραμματέα, επειδή ενδιαφέρθηκε για την άμεση επίλυση του ζητήματος!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, διαφυλάσσοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που ο Ν.1264/82 κατοχυρώνει.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε πως θα αντιδράσουμε δυναμικά και θα στηρίξουμε με όλους τους τρόπους τον συνάδελφο, από τη δίωξη που υφίσταται για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους.”

 

Σχολιάστε