My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Παράληψη έργων για τις πλημμύρες”

Για “άδικη παράληψη αντιπλημμυρικών έργων σε Καμπάνη και Μάνδρες”, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης, με την ακόλουθη δήλωση:

“Αρχές Δεκεμβρίου και μετά από συνάντηση της παράταξης μας “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ’’ με τους προέδρους των οικισμών της πρώην Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού μας αναφέρθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής με βάση την κρισιμότητα τους.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που μας ανέφεραν οι πρόεδροι των οικισμών Καμπάνη και Μανδρών ήταν τα φερτά υλικά που καταλήγουν στους δρόμους σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις).

Το πρόβλημα στην περιοχή διογκώνεται λόγο της γεωγραφικής τοποθεσίας των οικισμών τα οποία βρίσκονται σε πλαγιά βουνού, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να γεμίζουν όμβρια ύδατα που καταλήγουν στους κεντρικούς δρόμους δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στη διέλευση οχημάτων, πεζών καθώς και στις τοπικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ένα ακόμα πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι η επικίνδυνη διέλευση οχημάτων στη γέφυρα τύπου ¨Ιρλανδίας¨ μεταξύ οικισμών Μάνδρες και Γαλλικού όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Η συγκεκριμένη γέφυρα δεν έχει σήμανση που να ειδοποιεί τους οδηγούς για την επικινδυνότητα της αλλά ούτε καν προστατευτικές μπάρες.

Μετά από την συνάντηση μας με τους προέδρους κοινοποιήσαμε και δημοσιεύσαμε όλα τα προβλήματα της περιοχής που μας έθεσαν, καθώς επίσης τα θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις 10/04/2020 το Κιλκίς και επτά οικισμοί του Λειψύνδριο, Μάνδρες, Νέα Σάντα, Χρυσόπετρα, Γαλλικό, Τέρπυλος και Ευκαρπία κυρρίχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης απο τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασιας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της έλειψης ή της μη αποτελεσματικής λειτουργίας αντιπλημμυρικών έργων. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κρατήσει εως την 1/10/20 και θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης σε δημοτικές υποδομές (γέφυρες, ιρλανδικές διαβάσεις, κ.α.).

Στις 22/04/2020 η Δημοτική αρχή ανακοινώνει δεκατέσσαρα αντιπλυμμυρικά έργα που αφορούν παρεμβάσεις σε υποδομές μείωσεις της απορροής όμβριων υδάτων σε δρόμους και σε συντηρήσεις γεφυροδιαβάσεων.

Δυστυχώς αν και οι περισσότερες περιοχές που κηρρίχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι από την πρώην Δημοτική ενότητα Γαλλικού μέσα στα έργα δεν είδαμε τίποτα από τα προαναφερθέντα προβλήματα των οικισμών Καμπάνη και Μανδρών παρά ένα τσιμενταύλακα στο Λαοδικηνό και μία πλάκα σκεπής τεχνικού στη Νέα Σάντα.

Κάνω έκκληση στη Δημοτική αρχή έστω και εκπρόθεσμα να συμπεριλάβει στα αντιπλημμυρικά έργα, μετά και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών, αυτά των δύο μεγάλων οικισμών Καμπάνη και Μανδρών, γιατί είναι εξίσου σημαντικά αλλα είναι και αυτα που η τοπική κοινωνία επιθυμεί την άμεση επίλυση τους.”

Σχολιάστε