My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΠΑΜΕ: Λύστε τα προβλήματα

“Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων”, ζητά το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μετά την επίσκεψη της κ. Κεραμέως στη Γουμένισσα, την περασμένη Πέμπτη.

Σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης υπογραμμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, παρά τα αμέτρητα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία λίγα 24ωρα πριν το «πρώτο κουδούνι»,

  • συνεχίζει να προβάλλει μία εικονική πραγματικότητα και
  • δεν ακούει την ανησυχία που έχουν εκπαιδευτικοί και γονείς, ούτε τις προτάσεις που τις έχουν καταθέσει εδώ και μήνες αντίστοιχοι φορείς και σωματεία.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση, η παράταξη επισημαίνει ότι σήμερα στην ΠΕ Κιλκίς, όπως και στην Παιονία,

⦁ Υπάρχουν τμήματα με 20 και 25 μαθητές, σε αίθουσες μικρές, χωρίς καλό εξαερισμό, χωρισμένες με γυψοσανίδες, σε υπόγεια.
⦁ Υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς, ειδικά στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη, ενώ δεν υπάρχει επιπλέον εκπαιδευτικός σε κάθε σχολείο για να αντικαταστήσει όποιον συνάδελφο απουσιάσει από το σχολείο.
⦁ Οι καθαρίστριες, μόλις αυτές τις μέρες πήγαν στα σχολεία και δίνουν αγώνα δρόμου για να είναι όλα καθαρά τη Δευτέρα. Αλλά από την Τρίτη, εξαιτίας των λίγων προσλήψεων και των συμβάσεων μερικής απασχόλησης, δεν θα επαρκούν για να τηρούνται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
⦁ Σε πολλά μαθητικά δρομολόγια λεωφορείων θα στοιβάζονται 40 και 50 μαθητές από διάφορα χωριά και διάφορες τάξεις.
⦁ Δεν έχουν δοθεί ακόμα σαφείς οδηγίες για μια σειρά πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν στα σχολεία από τη λειτουργία τους σε συνθήκες πανδημίας.
⦁ Επίσης, δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι στη Γουμένισσα – που έχουν αυξηθεί ραγδαία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όχι προφανώς λόγω «ατομικής ανευθυνότητας», αλλά γιατί δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα πρόληψης στους εργασιακούς χώρους της περιοχής – είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, πριν την έναρξη των μαθητών.

Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

“Η κυβέρνηση με 2 μάσκες, 1 παγουρίνο και μερικές μαζορέτες ξεμπερδεύει από τις δικές της ευθύνες, και φορτώνει όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη», σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Και όλα αυτά, την ώρα που έχει μπουκώσει με εκατομμύρια ευρώ (εν μέσω πανδημίας) μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές, καναλάρχες, βιομήχανους. Για την παιδεία, όμως, η χρηματοδότηση αποτελεί κόστος εδώ και χρόνια για τις κυβερνήσεις.

Οι μαθητές μας χρειάζεται να βρεθούν τη Δευτέρα στα σχολεία τους, στο φυσικό τους χώρο, για τη φυσιολογική νοητική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξή τους. Όμως αυτό απαιτείται να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους σε ότι αφορά την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ας αφήσει, λοιπόν, τα ωραία λόγια η κα Υπουργός και η Κυβέρνησή της και ας προχωρήσει σε έργα.

Εδώ και τώρα:
⦁ Να εξασφαλίσει κατάλληλους χώρους, για να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη, ώστε κανένα τµήµα να µην έχει πάνω από 15 μαθητές.
Άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούµενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδοµών, που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Άμεσα να κατασκευαστούν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου, νέο 4ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου, Ειδικό Σχολείο στη Γουμένισσα και 2ο Γυμνάσιο στο Πολύκαστρο, όπως και νέα σχολεία στο Δήμο Κιλκίς.
⦁ Πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, για την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς.
⦁ Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθµού µόνιµων εργαζοµένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονοµικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
⦁ Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθµού λεωφορείων και σχολικών τροχονόµων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής µετάβαση του κάθε µαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
⦁ Προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς οµάδες.
⦁ Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προµήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.). Οι γονείς να μην πληρώσουν ούτε 1 ευρώ για τη νέα σχολική χρονιά.
⦁ Άμεση επανέναρξη του προγράµµατος των σχολικών γευµάτων.
⦁ Διενέργεια µαζικών επαναλαµβανόµενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους µαθητές, ώστε να υπάρξει άµεση παρέµβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
Ειδικά για την περιοχή της Γουμένισσας είναι απαραίτητο να γίνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα.
⦁ Δηµιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσµάτων.
⦁ Κατάργηση κάθε νοµοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάµερα στα σχολεία και on – line µετάδοση των µαθηµάτων.”

Σχολιάστε