My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ – ΠΑΜΕ για νέα σχολική χρονιά

Σε ανακοίνωσή του για τη νέα σχολική χρονιά, το ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Δε μας αξίζει το σχολείο της μιζέριας! Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε το σχολείο της μόρφωσης και της δημιουργίας!

  • Άλλη µια σχολική χρονιά αρχίζει για τα παιδιά µας αλλά και για µας που τα νοιαζόµαστε και στεκόµαστε στο πλάι τους. Μια χρονιά που ξεκινά µε δύναµη κι αισιοδοξία για την κατάκτηση της γνώσης, για να βοηθάµε τα παιδιά µας διαρκώς να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, για να βάζουν στόχους και να τους κατακτούν.
  • Άλλη µια σχολική χρονιά, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να µας πείσει ότι “όλα αρχίζουν κανονικά”. Άλλη µια φορά λέει ψέµατα.
  • Θα αντικρίσουµε και πάλι φέτος τα ίδια προβλήµατα, θα έχουµε τις ίδιες αµφιβολίες κι αγωνίες για το τι και πώς µαθαίνουν τα παιδιά µας. Θα σκύψουµε και πάλι πάνω από τα ίδια κακογραµµένα βιβλία τους για να µπορέσουµε να τα βοηθήσουµε, χωρίς να καταλαβαίνουµε κι εµείς οι ίδιοι πολλές φορές τι γράφουν. Την ίδια στιγµή που η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν υπάρχουν καν ή ξεκινούν µετά από µήνες…
  • Θα µετράµε πάλι στην αρχή της χρονιάς τις ηµέρες και τις βδοµάδες µέχρι να έρθουν όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, µέχρι να οµαλοποιηθεί το σχολικό πρόγραµµα, µέχρι να αρχίσει να λειτουργεί πλήρως το ολοήµερο πρόγραµµα. Αφού για άλλη µια χρονιά δεν έχουν γίνει προσλήψεις µόνιµων εκπαιδευτικών, αφού περικόπτονται ώρες στη λογική της εξοικονόµησης προσωπικού και για να συµπληρώσουν ωράριο οι δάσκαλοι κάνουν µαθήµατα άλλων ειδικοτήτων (εικαστικά, µουσική, θεατρική αγωγή κ.ά.), ενώ το ολοήµερο πρόγραµµα παραµένει για άλλη µια χρονιά χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο. Κι όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραµένουν άνεργοι…
  • Φτάσαµε να θεωρούµε φυσιολογικό και δεδοµένο το ότι κάθε χρόνο από τις αρχές του Σεπτέµβρη βγάζουµε µπλοκάκι και στυλό κι υπολογίζουµε τα έξοδα, το τι «µας παίρνει» να κάνουµε και τι όχι από εξωσχολικές δραστηριότητες! Τι κι αν κάνουν τα παιδιά µας Αγγλικά από την Α’ Δηµοτικού και δεύτερη ξένη γλώσσα από την Ε’ τάξη. Το φροντιστήριο ζει και βασιλεύει. Όσο για τη δεύτερη ξένη γλώσσα…αυτή διδάσκεται µε ό,τι περισσεύει…και όχι µε βάση τις επιλογές των παιδιών µας.
  • Υπολογίζουµε κάθε µήνα τα έξοδα για να συµµετέχουν τα παιδιά µας στις σχολικές εκδροµές, οι οποίες σπάνια πλέον είναι δωρεάν, όταν οι έρευνες δείχνουν ότι πάνω από τα µισά νοικοκυριά δεν µπορούν να κάνουν ούτε µια εβδοµάδα διακοπές τον χρόνο. Παιδιά συνέχιζαν µέχρι πέρσι να λιποθυµούν από την πείνα σε σχολεία, αλλά τα προγράµµατα για τη διανοµή κολατσιού για όλα τα παιδιά στο σχολείο εφαρµόζονται σε λίγα σχολεία…
  • Φέτος το καλοκαίρι νησιά στο Αιγαίο ταρακουνήθηκαν από ισχυρούς σεισµούς και δυο σχολεία στην Κω δεν θα µπορέσουν να λειτουργήσουν στα κτίρια που στεγάζονταν. Ξέρουµε καλά ότι όλη η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη είναι σεισµογενής χώρα, όµως οι έλεγχοι των σχολικών κτιρίων και η αντισεισµική θωράκισή τους δεν έχει προχωρήσει για όλα τα σχολεία της χώρας.

Και σαν να µην έφταναν όλα τ’ άλλα η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιό της για το νέο Λύκειο: Ένα σχολείο όπου η γενική µόρφωση θα σταµατάει στην Α’ τάξη, θα πολλαπλασιαστούν οι εξετάσεις και οι πανελλαδικού τύπου διαδικασίες. Είχε το θράσος µάλιστα ο υπουργός παιδείας να κατηγορήσει τους γονείς ότι αυτοί συντηρούν την παραπαιδεία, επειδή στέλνουµε τα παιδιά µας στο φροντιστήριο! Φταίει δηλαδή η λαϊκή οικογένεια που πασχίζει να βοηθήσει τα παιδιά της!

Δε µας αξίζει αυτή η εκπαίδευση εν έτει 2017!

Δε µας αξίζει το σχολείο της µιζέριας!

Θέλουµε και µπορούµε να έχουµε το σχολείο της χαράς!

Ένα σχολείο που ικανοποιεί πλήρως όλες τις ανάγκες των παιδιών µας χωρίς να χρειάζεται να βάζουµε εµείς το χέρι στην τσέπη.

Ένα σχολείο που δε θα µας κάνει να νιώθουµε ως πολυτέλεια τις σύγχρονες ανάγκες µας. Γιατί δεν είναι πολυτέλεια στον αιώνα που ζούµε να έχουν όλα τα σχολεία βιβλιοθήκη, γυµναστήριο, εργαστήρια φυσικών επιστηµών κ.ο.κ.

Δεν είναι πολυτέλεια τα παιδιά να σιτίζονται στο σχολείο και να µπορούν να ολοκληρώνουν το πρόγραµµά τους σε αυτό µε µελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά.

Δεν είναι πολυτέλεια να µορφώνονται όλα τα παιδιά εξίσου µέχρι τα 18 τους χρόνια σε ενιαίο σχολείο ανεξάρτητα από το επάγγελµα που θα ακολουθήσουν.

Είναι το σχολείο και η εκπαίδευση που µας αξίζει! Είναι το σύγχρονο, που ταιριάζει στις µέρες µας, που µπορεί να το έχει ο λαός µόνο όταν ξεµπερδέψει µε τους εκµεταλλευτές του.

  • Δεν πάει άλλο κάθε χρόνο να µετράµε τα ίδια προβλήµατα που συνεχίζουν και συνεχίζουν…
  • Δεν πάει άλλο κάθε νέα «µεταρρύθµιση» που έρχεται στην παιδεία να κάνει το σχολείο όλο και χειρότερο…
  • Δεν κερδίζουµε τίποτα µε την απογοήτευση, σταυρώνοντας τα χέρια…

Οργανωνόµαστε – Παλεύουµε – Διεκδικούµε:

– Αµεση κάλυψη των κενών, καµία διδακτική ώρα χαµένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

– Κανένα παιδί εκτός ολοήµερου σχολείου. Να λειτουργήσουν όλα τα τµήµατα Ένταξης για τους µαθητές που το έχουν ανάγκη.

– Να λειτουργήσουν όλες οι δοµές Ειδικής Αγωγής για τους µαθητές που το έχουν ανάγκη.

– Δωρεάν µετακίνηση όλων των µαθητών.

– Δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη για τους µαθητές, άµεση υποδοµή για δωρεάν δελτία υγείας.

– Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.

– Να µην περάσει το σχέδιο για το νέο ακόµα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό Λύκειο.

– Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.»

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές μας και στους γονείς τους.

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα να δώσουμε τη μάχη για τη μόρφωση και τη ζωής που μας αξίζει!!

Οι αγωνίες, τα άγχη, τα ερωτηματικά, με την έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς είναι κοινά και αφορούν το πώς τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, θα έχουν το σχολείο και τη μόρφωση που δικαιούνται. Αυτή η αγωνία για το μέλλον της νέας γενιάς αλλά και η πεποίθηση ότι στην εποχή μας, το 2017, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις να έχουμε ένα σχολείο που θα καλύπτει το σύνολο των μορφωτικών αναγκών, που θα διαπαιδαγωγεί ολόπλευρα, που δε θα χωρίζει τους μαθητές σε «καλούς» και «κακούς», που δε θα έχει ταξικά φίλτρα, μας φέρνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα, απέναντι στα κόμματα και τις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας.

Κανένας συνάδελφος εκπαιδευτικός να μη συμβιβαστεί με τη σημερινή μίζερη και καταθλιπτική πραγματικότητα. Να μη θεωρήσει ως «κανονικότητα» τα αντιλαϊκά μέτρα, τις περικοπές, τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία, την πετσοκομμένη χρηματοδότηση. Δεν είναι «κανονικότητα» το γεγονός ότι σχεδόν το 20% των εκπαιδευτικών είναι συμβασιούχοι, απολύονται κάθε καλοκαίρι και ξαναπροσλαμβάνονται (άλλη χρονιά πιο γρήγορα άλλη πιο αργά κι άλλη καθόλου) σε άλλο μέρος, σε άλλο σχολείο, με τεράστιο οικονομικό και προσωπικό κόστος.

Κανένας να μη δώσει άλλοθι και συγχωροχάρτι στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες τσάκισαν το λαό, μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, αύξησαν στα 67 το όριο συνταξιοδότησης, μας στράγγιζαν με τη ανελέητη φοροληστεία, έβαλαν συνολικά το σχολείο στον «κόφτη» των μνημονίων και των αντιλαϊκών κατευθύνσεων Ε.Ε. και ΟΟΣΑ.

Να παλέψουμε από την πρώτη μέρα της σχολική χρονιάς για:

 Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.
 Μόνιμους – μαζικούς διορισμούς και σταθερή δουλειά για όλους.
 Αύξηση στους μισθούς μας – Ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
 Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών (12μήνες συμβάσεις εργασίας, εξίσωση αδειών κ.ά.).
 Στήριξη των μαθητών των λαϊκών οικογενειών (ενισχυτική διδασκαλία, σίτιση, μεταφορά).

Η νέα χρονιά μπορεί και πρέπει να μας βρει σε θέση μάχης:

Απέναντι στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», που προϋποθέτει διαλυμένα λαϊκά δικαιώματα και εργασιακή ζούγκλα. Απέναντι στα νέα μέτρα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση μπροστά στο κλείσιμο της 3η αξιολόγησης. Απέναντι στην προσπάθεια χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία. Απέναντι στην προώθηση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, που στόχο έχει ένα ακόμα πιο ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο, με λιγότερο και πιο πειθήνιο προσωπικό. Απέναντι στην προώθηση του «νέου» Λυκείου των πολλαπλών εξετάσεων και της πρόωρης εξειδίκευσης. Απέναντι στο σύνολο της άσχημης πραγματικότητας που διαμορφώνεται στο σχολείο.

Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε! Μπορούμε ν΄ αλλάξουμε την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους. Να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε. και τα κόμματά τους, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ομίλων, πουπροϋποθέτει το τσάκισμα του λαού.

Καλή σχολική χρονιά, καλό αγώνα!

Ψηλά το κεφάλι, εμείς έχουμε το δίκιο και τη δύναμη!”

Σχολιάστε