My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη σε Ειδομένη

allylegyh-idomeni-1Μαζική αποστολή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης – στο κάλεσμα της οποίας ανταποκρίθηκαν σωματεία, φορείς, σύλλογοι, ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Ημαθία – βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Οκτώβρη στο σημείο ελέγχου, αναχώρησης και διέλευσης των προσφύγων στην Ειδομένη του Κιλκίς.

Η αποστολή φτάνοντας στην Ειδομένη πραγματοποίησε πορεία μέχρι τις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ των μεταναστών και προσφύγων, ενώ το πανό του ΠΑΜΕ έγραφε στην ελληνική και αγγλική γλώσσα: «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι».

eidomeni-pameΣτη συνέχεια, η αποστολή, διένειμε είδη πρώτης ανάγκης στους ίδιους τους πρόσφυγες, όπως τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, ενώ έγινε δεκτή με συγκίνηση, τραγούδια και συνθήματα από τους πρόσφυγες. Πολλά από τα παιχνίδια ήταν χειροποίητα, φτιαγμένα από παιδιά σχολείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία απευθύνονται με χειρόγραφα μηνύματα προς τα προσφυγόπουλα και τα παροτρύνουν να κάνουν κουράγιο και να μη φοβούνται.

Στους πρόσφυγες απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στα αραβικά εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης μέσα σε κλίμα συγκίνησης, με τους πρόσφυγες να χειροκροτούν και να παίρνουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση, αναγνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες και τον ρόλο του ΠΑΜΕ στην εκδήλωση της ταξικής αλληλεγγύης.

Σχολιάστε