My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Χωρίς σχολείο 12 παιδιά!

Μια απίστευτη ιστορία νεοελληνικής τρέλας εξελίσσεται στα χωριά Ομαλό και Πεντάλοφος του Δήμου Παιονίας: Οι μαθητές δημοτικού δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους επειδή δεν δίνεται χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την μεταφορά τους στη Γουμένισσα!

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι μαθητές γυμνασίου από τα ίδια μικρά ορεινά χωριά του Πάϊκου μεταφέρονται κανονικά, όμως ο υφιστάμενος νόμος δεν επιτρέπει μαθητές α’ βάθμιας και β’ βάθμιας να μεταφέρονται μαζί!

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές των δυο χωριών αντιμετωπίζουν σχεδόν κάθε χρόνο το πρόβλημα μεταφοράς τους στα σχολεία της Γουμένισσας, σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων.

Φέτος οι 12 μαθητές δημοτικού (2 από τον Ομαλό και 10 από τον Πεντάλοφο) μεταφέρονταν ως τα Χριστούγεννα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Ωστόσο, η σύμβαση δεν ανανεώθηκε και για μικρό χρονικό διάστημα, τους μετέφεραν οι γονείς τους. Στη συνέχεια η Περιφέρεια συμφώνησε για τη μεταφορά με τοπικό συνεταιρισμό ταξί, τον οποίο όμως δεν πλήρωσε ποτέ, με αποτέλεσμα οι οδηγοί ν` αναγκαστούν να σταματήσουν τα δρομολόγια.

Για το θέμα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας, Φωτεινή Τερζηδέλλη, δήλωσε στην ιστοσελίδα seleo.gr:

“Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται συνεχώς για τους συγκεκριμένους μαθητές και τα ερωτήματα κάθε φορά είναι τα ίδια. Έψαξα να βρω απαντήσεις από την Περιφέρεια, τον δήμο Παιονίας και την τοπική κοινότητα αλλά δεν είχα απαντήσει. Αυτό το πράγμα που γίνεται εκ μέρος της Περιφέρειας και όλου του πολιτικού κόσμου, είναι απαράδεκτο. Ο συνεταιρισμός ταξί, έδειξε πολύ καλό εαυτό και μετέφερε τα παιδιά μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να έχει εισπράξει χρήματα. Ωστόσο και αυτοί είναι οικογενειάρχες και θα πρέπει να βγάζουν το ψωμί τους».

 

Σχολιάστε