My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παιονία: Συνάντηση για πρόσφυγες

Συνάντηση με θέμα το καυτό μεταναστευτικό – προσφυγικό θέμα σε σχέση με το νομό μας, πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, στις 11 πμ, στο Δήμο Παιονίας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου – Μ. Αλεξάνδρου 75-77, Πολύκαστρο), μετά από πρόσκληση του δημάρχου, Χρ. Γκουντενούδη.

prosfyges-001Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής:

“Το μεταναστευτικό αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Καθημερινά καραβάνια μεταναστών από χώρες της Ασίας διέρχονται του Δήμου μας ενώ, ταυτόχρονα, πρόχειροι καταυλισμοί τους εντοπίζονται σε χωριά της Παιονίας.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί, φυσικά, με γνώμονα κρατικές, και σε ευρύτερο πλαίσιο, κοινοτικές πολιτικές.

Η τοπική κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί και σε μεγάλο βαθμό διευκολύνει τη διαβίωση των μεταναστών. Βλέποντας όμως την κωλυσιεργία των Κεντρικών Αρχών οφείλουμε ως Δημότες αυτού του τόπου να αναζητήσουμε λύσεις για την κατάσταση αυτή.

Με αφορμή, λοιπόν, τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με την ραγδαία εισροή προσφύγων και μεταναστών και προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια ορθολογική πολιτική στο θέμα, ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Χρήστος Γκουντενούδης καλεί σε συνάντηση τους αρμόδιους φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας.”

 

Σχολιάστε