My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Παιονία: Προβλήματα των σχολείων

Τα θέματα της χρηματοδότησης και η καθαριότητας των σχολικών μονάδων (ο θεσμός του Διευρυμένου Ολοήμερου με αποχώρηση μαθητών στις 17:30, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων), τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας με τον δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας λόγω των υγειονομικών συνθηκών, σε συνδυασμό με την ένταξη αρκετών σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα των Ολοήμερων Διευρυμένου ωραρίου χωρίς τον ανάλογο αριθμό προσλήψεων από τη μεριά του Δήμου, για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών αποτελεί βασικό μέλημα του Συλλόγου.

“Ταυτόχρονα οι ανάγκες για θέρμανση θα είναι μεγαλύτερες και το κόστος επίσης μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο Δήμαρχος ήταν αισιόδοξος στο ότι θα υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Προσθέτει δε ότι “επιτακτική ανάγκη για το Δήμαρχο αποτελεί η συντήρηση των Σχολικών Μονάδων, η οποία γίνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, ωστόσο στις έκτακτες περιπτώσεις η τεχνική υπηρεσία του Δήμου προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού”.

Εκτός από το θέμα της συντήρησης των κτηρίων, ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα στις σχολικές μονάδες του δήμου είναι οι βανδαλισμοί τις βραδινές ώρες από άτομα που εισέρχονται στις αυλές των σχολείων και προκαλούν καταστροφές. Το ΔΣ του Συλλόγου έθεσε το ζήτημα στον Δήμαρχο ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Από τη πλευρά του, ο κ. Σιωνίδης διαβεβαίωσε ότι την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, θα λειτουργήσει το 4ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου σε νέο κτήριο. Ωστόσο ο Σύλλογος επισημαίνει ότι για το ζήτημα της ανέγερσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Πηγή: Δελτίο τύπου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας

Σχολιάστε