My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Η μόνη λύση για το προσφυγικό”

Για τον Δήμο Παιονίας η εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας του 1% είναι η μόνη αποδεκτή λύση στο θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων.

Αυτό υπογράμμισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του δήμου για Θέματα Πολιτισμού, Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, στη 5η διακρατική συνάντηση του έργου EUBorCo “Ευρωπαϊκές συνοριακές κοινότητες: ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών για την υποδοχή προσφύγων και την κοινωνική αλληλεγγύη”, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Βιατόρ, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο ειδικής δράσης της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Παιονίας οργάνωσε μία παρέμβαση σχετικά με την εμπειρία και τα βιώματα της προσφυγικής κρίσης στην Ειδομένη, καθώς επίσης και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η συνεχιζόμενη ροή προσφύγων και μεταναστών στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα την Νότιας Ευρώπης.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμος Βιατόρ οργάνωσε και συντόνισε μία σειρά για την προώθηση της ενεργής συμμετοχής του πολίτη, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης επικεντρώνοντας στο ζήτημα υποδοχής και ένταξης προσφύγων και μεταναστών.

Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις πρακτικές υποδοχής και ένταξης στην Ισπανία από τη ΜΚO Almeria Acoge, τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό και την Ισπανική Επιτροπή Βοήθειας στους Πρόσφυγες.

Κατά το επίσημο καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο του Βιατόρ η Εντεταλμένη Σύμβουλος για Θέματα Πολιτισμού Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη προσέφερε εκ μέρους του Δήμου Παιονίας ως συμβολικό δώρο ένα Κλαδί Ελιάς και τοπικά κρασιά από τη Γουμένισσα.

Στη συνάντηση, εκτός από την αντιπροσωπεία του Δήμου Παιονίας, συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τον Δήμο Μπρίντιζι (Ιταλία), τις ΜΚΟ Civitas Solis και Kite factory, τον Όμιλο για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Γευγελής.

Οι δράσεις, του έργου EUBorCo που ξεκίνησε το 2019, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2020 με δύο ακόμα συναντήσεις.

Σχολιάστε