My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πέθανε πριν 20 χρόνια και της ζητούν λεφτά!

Γυναίκα απ` το Παλαιό Γυναικόκαστρο, που έχει φύγει απ` τη ζωή εδώ και 20 χρόνια, κλήθηκε απ` την Εφορία να πληρώσει 600 ευρώ τέλος επιτηδεύματος! Και, μάλιστα, για επαγγελματική δραστηριότητα «Σχολής Γεροντολογίας», την οποία ποτέ δεν άσκησε. 

Το απίστευτο κι όμως …ελληνικό αυτό θέμα έφερε στο φως η “Μακεδονία”, με το εξής δημοσίευμα:

Ειδικό τέλος επιτηδεύματος καλείται να πληρώσει γυναίκα που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και είκοσι χρόνια! Η απαίτηση αυτή της εφορίας, που μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να ερμηνευτεί, αφορά γυναίκα που όχι μόνο δεν είναι εν ζωή, αλλά και δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα με το οποίο είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία της πολιτείας.

Έκπληκτα τα παιδιά της Χ.Κ., εν ζωή κατοίκου Παλαιού Γυναικόκαστρου Κιλκίς, άνοιξαν το φάκελο της ειδοποίησης από την εφορία, με την οποία η μητέρα τους καλείται να καταβάλει 600 ευρώ τέλος επιτηδεύματος για επαγγελματική δραστηριότητα «Σχολής Γεροντολογίας». «Η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή το 1993 σε ηλικία 63 ετών. Ασχολούταν με τα οικιακά, ενώ ο πατέρας μου, που επίσης έχει πεθάνει, διατηρούσε καφενείο στο χωριό», περιγράφει στη «Μ» η Ρούλα, κόρη της αποθανούσης. Η οικογένειά της θα αναζητήσει τους λόγους της λάθος καταγραφής, ενώ θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο κάποιος να χρησιμοποίησε το όνομα της εκλιπούσας, για να ανοίξει επιχείρηση. «Ή πρόκειται για λάθος εγγραφή ή κάποιοι έβγαλαν χρήματα εμφανίζοντας μία επαγγελματική δραστηριότητα που πιθανόν να επιχορηγούταν. Πιστεύω ότι θα διαλευκανθεί η υπόθεση. Είναι πάντως απαράδεκτο το γεγονός να στέλνουν ειδοποιητήριο σε μία γυναίκα που έχει πεθάνει», τονίζει η Ρούλα.

Σε προειδοποιητική επιστολή της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προς την εκλιπούσα υπογραμμίζεται ότι, «σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί εκπρόθεσμη διακοπή, θεωρείται ότι η δραστηριότητα ασκήθηκε κατά τη χρήση του 2011 και θα επιβληθεί για το οικονομικό έτος 2012 τέλος επιτηδεύματος του ν. 3986/2011, ακόμη κι αν δεν έχει δηλωθεί εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα ή εμπορική επιχείρηση». Εάν δηλαδή δεν διορθωθεί το λάθος, η εφορία θα ταλαιπωρεί την οικογένεια της εκλιπούσας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρεούνται σε καταβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος οι επιτηδευματίες και οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία β’ ή γ’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

Σχολιάστε