My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Παρτε το κυανιο και φυγετε απο `δω”!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το μεγάλο συλλαλητήριο των πολιτών του Κλκίς που αντιδρούν στη λειτουργία μεταλλείων στο νομό μας. Περί τα 800 άτομα συγκεντώθηκαν παρά το τσουχτερό κρύο μπροστά στο Δημαρχείο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία δια μέσου της 21ης Ιουνίου μέχρι την πλατεία Ειρήνης, διατρανώνωντας τη θέλησή τους ν` αποτρέψουν κάθε απόπειρα δημιουργίας μεταλλείων στα Κρούσια.

Σημαντικό στοιχείο της συγκέντρωσης ήταν η παρουσία πολλών μαθητών και άλλων νέων του Κιλκίς, ενώ ιδιαίτερα αισθητή ήταν κι η παρουσία της τοπικής Εκκλησίας μέσω των ιερέων που είχαν επικεφαλή τον μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ. Παρών επίσης ήταν και ο τελών εν αργία δήμαρχος Κιλκίς, Β. Μπαλάσκας, αντιδήμαρχοι, δημ. σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ο πολιτευτής της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς, ο πρώην δήμαρχος Αξιούπολης, Γ. Πολυχρονίδης, ο στρατευμένος στον αγώνα κατά των μεταλλείων, πολιτικός μηχανικός Τόλης Παπαγεωργίου κ. α.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν ότι δεν εκφωνήθηκαν ομιλίες, παρά μόνο διαβάστηκαν ψηφίσματα φορέων που τάσσονται ενατίον των μεταλλείων. Αυτά που εκφωνήθηκαν απ` τα στόματα των διαδηλωτών ήταν τα συνθήματα, όπως “θέλουμε νερά, θέλουμε υγεία

, έξω απ` το Κιλκίς τα χρυσορυχεία”, “όχι στον πλούτο του θανάτου”, “το Κιλκίς δεν είναι Κολομβία, έξω από τον τόπο μας τα χρυσορυχεία”, “πάρτε το κυάνιο και φύγετε από `δω”. Δεν έλειψαν, όμως, κι άλλα πιο “σκληρά”, που έδειχναν την αγανάκτηση που ξεχείλιζε στον κόσμο, όπως “πουλάτε το βουνό, πουλάτε και τη στάνη, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε ρουφιάνοι”!

Να σημειωθεί ότι το συλλαλητήριο έγινε μια μόλις μέρα μετά την απόφαση για την πραγματοποίησή του, επειδή σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο επίμαχος διαγωνισμός για τα μεταλλεία των Κρουσίων.

Σχόλια
2 Σχόλια to ““Παρτε το κυανιο και φυγετε απο `δω”!”
  1. Ο/Η ΑΝΕΣΤΗΣ λέει:

    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΛΠΙΔΑ .ΣΥΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

  2. Ο/Η nitro λέει:

    Μια πληροφορία για να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ. Εμφανέστατη και η παρουσία της Παιονίας στο συλλαλητήριο.

Σχολιάστε