My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Πάρτε μέτρα σε Ν. Καβάλα”

«Το camp της Νέας Καβάλας παραμένει υγειονομική ωρολογιακή βόμβα», υποστηρίζει ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ και γιατρός στο επάγγελμα, Γιώργος Φραγγίδης, ζητώντας να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης όλων των φιλοξενουμένων και να πραγματοποιηθούν τεστ κορονοϊού.

Μετά από επίσκεψή του στη δομή φιλοξενίας, που πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Μαΐου συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, ο κ. Φραγγίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα καθώς εισέρχεται σε δεύτερο στάδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, στη περιοχή του Δήμου Παιονίας και ειδικά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας παρουσιάζονται κρούσματα λοιμωδών νόσων την στιγμή που επιπλέον έχουν προστεθεί περίπου 350 πρόσφυγες- μετανάστες από την Μόρια στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας.

Για τον λόγο αυτό ο Βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στις 2-5-2020 συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαο Καπουτσή .

Από την επίσκεψη διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η δραματική από κάθε άποψη φιλοξενία ανθρώπων που ξεπερνούν τα 1180 άτομα, ενώ παράλληλα οι συνθήκες υγιεινής είναι επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.

Από την μεριά της ΜΚΟ DRC (Danish Refugee Council) που έχει τον έλεγχο της δομής φιλοξενίας δεν παρουσιάστηκε κάποιος υπεύθυνος (Σαββατοκύριακο απουσιάζουν) κατά την ώρα της επίσκεψης και αυτό αποδεικνύει την παντελή έλλειψη συντονισμού στα τόσο σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται.

Γίνεται άμεσα αντιληπτό πως από την στιγμή της μη παρουσίας διοίκησης (αυτές τις μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής διοικητή) και ταυτόχρονα της μη καλώς ελεγχόμενης εξόδου των ατόμων που φιλοξενούνται, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα για την δημόσια υγεία και ανασφάλεια στους κατοίκους του Ν. Κιλκίς.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής σημείωσε ότι θα πρέπει άμεσα να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης όλων των φιλοξενουμένων.

Να οριστικοποιηθεί ο τρόπος ελέγχου και συνεργασίας της δομής φιλοξενίας με τον Δήμο Παιονίας όπως και με τις δομές υγείας του Νομού Κιλκίς.

Να πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε τεστ κορονοϊού.”

Σχολιάστε