My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πάρνηθα και ζεύγος Μητσοτάκη:

…η αντιπολίτευση (ξανα)πέφτει στην παγίδα.

Του Στέλιου Κούλογλου.


Η προτελευταία παγίδα ήταν στην επέτειο του Πολυτεχνείου: η κυβέρνηση είχε κάνει δημοσκόπηση που έδειχνε ότι η μεγάλη πλειοψηφία ήταν υπέρ της ματαίωσης των εκδηλώσεων. Ακόμη και με την απαγόρευση της συνάθροισης πέρα των τριών ατόμων, τασσόταν σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να πατήσει την πεπονόφλουδα, αλλά τελικά δεν έπεσε. Τα άλλα 2 κόμματα δεν την είδαν ή προτίμησαν να απευθυνθούν στο δικό τους κοινό. Έτσι ενώ η πανδημία θέριευε στη Βόρεια Ελλάδα και οι ασθενείς ξεχείλιζαν στα νοσοκομεία, στην κοινή γνώμη το θέμα συζήτησης ήταν η απαγόρευση, οι αστυνομικοί τραμπουκισμοί ή και το βίντεο με τα τανκς στην πρόσοψη της Βουλής.

Την Κυριακή που ο Κυριάκος φωτογραφιζόταν στην Πάρνηθα και η Μαρέβα έκανε motocross, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αποκάλυπταν ότι η εταιρεία « Μητσοτάκης, ΕΟΔΥ και σια, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» κρατούσε διπλά βιβλία. Η χώρα έσπαγε τα αρνητικά ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και χθες, 30 του Νοέμβρη, ο μήνας έφευγε με απολογισμό 1780 νεκρούς. Αλλά στα μέσα κοινωνικής και δικτύωσης και σε πολλά αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, ποιο είναι το βασικό θέμα της συζήτησης που συνεχίζεται και σήμερα; o περίπατος του ζεύγους Μητσοτάκη.

Προσοχή, δεν υποστηρίζω ότι οι ποδηλάτες ήταν τίποτα στημένοι νεοδημοκράτες. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει πολλές φορές ότι στερείται συναισθηματικής νοημοσύνης για να σκεφτεί τα θύματα, τους ασθενείς και τις οικογένειες τους και ότι θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους κοινούς θνητούς. Μπορεί να μην του πέρασε καν από το μυαλό ότι έπρεπε να βάλει τη μάσκα για τη φωτογράφιση, σίγουρος βέβαια ότι δεν θα είχε από τα ΜΜΕ την αντιμετώπιση του Πολάκη.

Ούτε προτείνω να μην ασχοληθεί κανείς με μια βόλτα, στην οποία σημειώθηκαν 6 παραβάσεις νόμου,(μάσκα- Συνωστισμός και αγκαλιές- άθληση πάνω από τρία άτομα-και μακριά από το σπίτι- ακατάλληλο κράνος ποδηλάτου, Εθνικός Δρυμός). Όταν παραβιάζουν τον νόμο αυτοί που πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα θα πρέπει να δίνουν λογαριασμό και να τον πληρώνουν.

Αλλά κάνοντας κάποιες παραβασούλες ενώ έχει εξασφαλίσει την ασυλία των καναλιών, ο κ. Μητσοτάκης κλείνει πονηρά το μάτι σε όλους όσους, λίγο ή πολύ, παραβιάζουν τους κανόνες για την άθληση με το Νο 6 στο SMS- και αυτοί είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Χώρια το life style με το ποδήλατο και το μότο κρος, που έχουν το κοινό τους. Ούτε οι νέοι, στους οποίους υστερεί η ΝΔ, θα δουν τη βόλτα με κακό μάτι.

Επομένως, είναι άλλο πράγμα η αναγκαία συζήτηση στα social media η και κάποια επίσημη ανακοίνωση και άλλο σύσσωμη η αντιπολίτευση να επικεντρώνεται σε αυτό, με δηλώσεις και καταγγελίες. Γιατί τότε ξεχνάμε να συζητήσουμε για τα χθεσινά 111 θύματα και δεν ρωτάμε γιατί πεθαίνουν άνθρωποι χωρίς να γίνονται δεκτοί στις ΜΕΘ, τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι είναι 596 και οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, σύμφωνα με την επίσημη προπαγάνδα 1200. Its the MEΘ stupid, που θα λέγανε και στην Αμερική.

ΥΓ: Διαγράφεται τώρα ένα ακόμη αντιπολιτευτικό λάθος, με την επικέντρωση όλης της συζήτησης στον αριθμό των θυμάτων. Ευτυχώς θα πέσει, κατά πάσα πιθανότητα, τις επόμενες μέρες, λόγω του lockdown. Το πραγματικό ερώτημα είναι πως φθάσαμε ως εδώ και ότι εξαιτίας της κυβερνητικής ιδεοληψίας το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν οχυρώθηκε. Γιατί σήμερα γίνεται διαλογή ποιοι ίσως ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν και χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε