My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Με όσους θέλουν και μπορούν”

“Να προχωρήσουμε σε μια παράταξη που θα δημιουργηθεί από τα κάτω με δομές δημοκρατικές και όχι απλά και μόνο με συμφωνίες αρχηγών και ηγεσιών και χωρίς παραμάγαζα στην πορεία αυτής της προσπάθειας… Ας ακολουθήσουν όσοι θέλουν και μπορούν”.

fraggidis-giorgos-620x396Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φραγγίδης, στην ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Φραγγίδη έχει ως εξής:

“Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Σήμερα, και μετά την πραγματικά αδιάντροπη πολιτικά αλλά και ηθικά παραδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι αυτός και η κυβέρνηση του δεν είναι ψεύτες αλλά απλώς είχαν αυταπάτες, αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι μας ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που ουσιαστικά είναι ένας στυγνός μηχανισμός εξουσίας που στο διάβα του θα κάνει τα πάντα ώστε να διατηρηθεί στις καρέκλες.

Επί ενάμιση έτος η κυβέρνηση αυτή, η οποία μοιάζει περισσότερο με τσίρκο ιδεοληπτικών και εξουσιολάγνων ανθρώπων, έχει κυριολεκτικά καταστρέψει τη χώρα.

Καθημερινά αποδεικνύουν ότι είναι εχθροί της οικονομίας και της αγοράς αλλά εντέλει και της ίδιας της κοινωνίας, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο λαιμητόμο που ψήφισαν προχθές στη Βουλή και το οποίο ουσιαστικά εκτελεί εν ψυχρώ την ιδιωτική πρωτοβουλία αυξάνοντας υπέρμετρα φόρους και εισφορές και αποτρέποντας την φορολογική συνέπεια.

Γνωρίζουμε όλοι μας πως αν δεν προκαλούσαν βίαια εκλογές τότε τον Ιανουάριο του 2015 χρησιμοποιώντας και εκτρέποντας μια δημοκρατική κοινοβουλευτική διαδικασία όπως είναι αυτή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τώρα η χώρα θα είχε ήδη βγει από το τούνελ της ύφεσης.

Μισός χρόνος απόλυτης απραξίας και αριστερών κορόνων στην αρχή της θητείας τους, έπειτα μισός χρόνος δήθεν διαπραγμάτευσης και παλινωδιών με τους «βαρουφάκηδες» και εντέλει άλλος μισός χρόνος απόλυτης υποταγής στους πιστωτές με ταυτόχρονη υιοθέτηση κάθε σφαγιαστικού και ιδεοληπτικού αντιαναπτυξιακού μέτρου που καμία θετική συνεισφορά δεν θα μπορεί να έχει στην ώθηση της οικονομίας.

Εμείς όμως;

Που βρισκόμαστε εμείς ως ΠΑΣΟΚ, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη σε όλο αυτό το ταραγμένο πολιτικό σκηνικό;

Μετά την γενναία πρόταση της Προέδρου μας της Φώφης Γεννηματά για τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει σε μια ενιαία και μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη αλλά και με κεκτημένο τις προσπάθειες που έγιναν και που είχαν οδηγήσει στο επιτυχημένο με τα δεδομένα εκείνης της εποχής εγχείρημα της Ελιάς, ήρθε η ώρα πλέον να περάσουμε στο προκείμενο.

Η θέση που έχει αυτή τη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τέταρτη κοινοβουλευτική δύναμη προφανώς και δεν αρμόζει αλλά ούτε και συνάδει με την προσφορά της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα και στο Λαό.

Το ΠΑΣΟΚ επωμίστηκε ένα δυσανάλογο για τις ευθύνες του βάρος ώστε να εξέλθει η χώρα από την κρίση, μια κρίση που προήλθε ως αποκύημα της δεξιάς διακυβέρνησης του 2004-2009 η οποία παρέδωσε την Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας, με αποκορύφωμα την τελευταία διετία 2007-2009 όταν και έπειτα απέδρασε από την εξουσία και τις ευθύνες της.

Έχουμε αναφερθεί όλοι μας πολλάκις στην συγκυρία εκείνης της εποχής και στις πραγματικά δύσκολες αποφάσεις που κληθήκαμε να πάρουμε, ενώ στο εσωτερικό μέτωπο, οι δυνάμεις της τότε αντιπολίτευσης με κύριο εκφραστή τους τον Αντώνη Σαμαρά, σήκωσαν το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα εξαγγέλλοντας την εξαφάνιση των ελλειμμάτων και του χρέους.

Και τώρα όμως η δεξιά παράταξη και ο νέος αρχηγός της φορώντας την προβιά του μεταρρυθμιστή δικαιώνει όλη την καταστροφική διαχείριση της περιόδου Καραμανλή και παράλληλα αποδεικνύει ότι μοναδικό τους μέλημα είναι η με κάθε κόστος επιστροφή στην εξουσία.

Μέσα σε αυτό το τεχνητό δίπολο του νέου δικομματισμού εμείς οφείλουμε να λάβουμε θέση διακριτή.

Η δημιουργία μια μεγάλης και σταθερής πολιτικής δύναμης στο χώρο της Κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού ευρωπαικού πολιτικού Κέντρου είναι μια Αναγκαιότητα των καιρών.

Ούτε η παραδοσιακή δεξιά αλλά ούτε και η δήθεν αριστερά των εθνολαικιστών τριπροκαμμένων μπορεί να δώσει τη λύση για τη Χώρα.

Τώρα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία.

Να δημιουργήσουμε την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη απαλλαγμένη από τα βαρίδια που ήδη τα περισσότερα έχουν μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Να προχωρήσουμε σε μια παράταξη που θα δημιουργηθεί από τα κάτω με δομές δημοκρατικές και όχι απλά και μόνο με συμφωνίες αρχηγών και ηγεσιών και χωρίς παραμάγαζα στην πορεία αυτής της προσπάθειας, αφού κάθε κίνηση και πρακτική όλων των στελεχών του κινήματος, κρίνεται πολύ σοβαρά απο όλους τους πολίτες που αγωνιούν και θέλουν τη δημιουργία της μεγάλης  Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Πιστεύω πως είναι αναγκαία η λειτουργία  Επιτροπής Δεοντολογίας και σ’ αυτήν.

Να δώσουμε χώρο στη Νέα γενιά, σε νέα και φερέγγυα πρόσωπα που χαίρουν εκτίμησης στην κοινωνία.

Η Δημοκρατική Παράταξη είναι μεγαλύτερη συνολικά από κάθε κόμμα από εκείνα που την απαρτίζουν.

Ας ακολουθήσουν όσοι θέλουν και μπορούν.

Εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ ανοιχτοί σε κάθε πρόταση για συνεργασία και διαβούλευση με τους συγγενικούς μας πολιτικούς σχηματισμούς.

Δεν είμαστε όμως ικέτες ούτε παράκλητοι.

Η προσφορά της παράταξης μας και η ιστορία μας είναι αδιαμφισβήτητα και θα υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τις αρχές μας έναντι οποιουδήποτε τις επιβουλεύεται.

Είναι αδήριτη ανάγκη όλοι εμείς να μετουσιώσουμε την εμπειρία της πολυετούς διακυβέρνησης και προσφοράς προς τον τόπο σε μια πλατφόρμα επί της οποίας θα γεννηθεί κάτι νέο.

Ένα κίνημα του Προοδευτικού Ρεαλισμού και της Ευρωπαϊκής Προοπτικής που θα εμπνεύσει εκ νέου τη νέα γενιά, την αναδυόμενη νέα επιχειρηματικότητα με τα start up, την εξωστρεφή αντίληψη και τις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές τάσεις.

Δεν είναι βλασφημία σύντροφοι να λέμε ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα.

Ακόμη και συμβολισμούς του παρελθόντος.

Αλλιώς θα μας προσπεράσει η ίδια η κοινωνία.

Αν δεν γίνει αυτή η εκ βάθρων αλλαγή δυστυχώς δεν θα μπορούμε σε λίγο καιρό να μιλάμε όχι μόνο για ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και για Δημοκρατική Παράταξη!

Έχουμε ένα δύσκολο δρόμο να διανύσουμε και θα τα καταφέρουμε αν εγκαίρως λάβουμε τις σωστές αποφάσεις με όποιο συναισθηματικό κόστος.

Σαφώς και το εγχείρημα δεν είναι εύκολο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να καταλάβει μεγάλο μέρος του πολιτικού χώρου τον οποίο εκφράζαμε και εκπροσωπούσαμε εμείς για πολλά χρόνια.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει και δεν είχε τίποτα κοινό με εμάς, συγκυβερνήσαμε μαζί τους αποκλειστικά και μόνο για την σωτηρία της Πατρίδος.

Προσπαθούν όμως να δομήσουν ένα μεταρρυθμιστικό λόγο και να διεμβολίσουν τα στεγανά του φυσικού πολιτικού μας χώρου, του Κέντρου.

Εάν ολοκληρώσουμε γρήγορα την προσπάθεια μας για την ένωση του προοδευτικού χώρου δεν θα αφήσουμε κανένα κενό.

Τα στελέχη μας ούτως ή άλλως είναι αποδεδειγμένα ικανά, τόσο τα παλαιότερα όσο και τα νεότερα.

Η πολιτική βούληση υπάρχει και είναι δεδομένη τόσο από την Πρόεδρο μας όσο και από την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης.

Πλέον δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για πισωγυρίσματα.

Θα πάμε με όσους συμμετέχουν και ακολουθήσουν για την αναγέννηση της Παράταξης και με αποκλειστικό γνώμονα την αναγέννηση της Πατρίδας.

Ότι καλό έχει προκύψει σε αυτή τη Χώρα είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του Λαού μας και της Παράταξης μας.

Και πάλι η δική μας Παράταξη θα είναι αυτή που θα οδηγήσει την Χώρα στην πρόοδο.”

 

 

Σχολιάστε