My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο χιονιάς έφυγε, η “Μήδεια” μένει

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με την έντονη χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δημιούργησαν προβλήματα στην προσπελασιμότητα των δρόμων.

Έτσι, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Κιλκίς διεξάγονταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, εκτός από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.).

Tα συνεργεία της ΠΕ Κιλκίς επιχείρησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο, οι κεντρικές αρτηρίες και τα τμήματα που οδηγούν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Στο Δήμο Κιλκίς

Με κάθε διαθέσιμο μέσο, με χειριστές μηχανημάτων να επιχειρούν στους δρόμους το απόγευμα του Σαββάτου και όλο το βράδυ κάτω από πολικές θερμοκρασίες, οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς προσπάθησαν να αποκρούσουν το χιονιά.

Στη μάχη κατά της “Μήδειας” επιστρατεύθηκαν τρακτέρ, αλατιέρες, φορτηγά με μαχαίρια, με συνεχή δρομολόγια για να λιώσει το χιόνι και ρίψεις αλατιού στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης. Ειδική προτεραιότητα δόθηκε στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης του Κιλκίς και στη δυνατότητα οδικής πρόσβασης στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας.

Στο μεγαλύτερο τμήμα του Κιλκίς οι δρόμοι είναι καθαροί και οι ρίψεις αλατιού συνεχίζονται για να μην προκληθεί παγετός.

Γκρέιτερ, αγροτικά μηχανήματα συμμετείχαν στην επιχείρηση αποχιονισμού στον άξονα της Ποντοκερασιάς, του Κεντρικού, της Επταλόφου, του Ισώματος, του Λαοδικηνού, του Νέου Αγιονερίου, της Νέας Σάντας, του Πεδινού και των Μουριών ενώ ένα JCB επιχειρεί στην περιοχή Μεταλλικού – Μεγάλης Βρύσης και Χωρυγίου.

Το έργο του αποχιονισμού, που συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, συνεπικουρούν αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας.

Για την εξυπηρέτηση των δημοτών και κτηνοτρόφων για τις ανάγκες πρόσβασης στις κτηνοτροφικές τους μονάδες, ποσότητες αλατιού διατίθενται στο στρατόπεδο Δογάνη.

Σήμερα Δευτέρα ο δήμος έρριξε το βάρος στη περιφέρεια με τα μηχανήματα έργου (γκρέιτερ, αλατιέρες, JCB) να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Έτσι, δύο γκρέιτερ βρέθηκαν σε Νέο Αγιονέρι, Παλαιό Αγιονέρι, Ξυλοκερατιά και στο δρόμο Πικρολίμνης – όρια Ξηροχωρίου ν. Θεσσαλονίκης, ενώ μια αλατιέρα διατέθηκε σε Άνω – Μέσους και Κάτω Αποστόλους, όπου χρειάστηκε και η διάνοιξη δρόμου για την εξυπηρέτηση μεταφοράς ατόμου με ειδικές ανάγκες.

Αλατιέρες βγήκαν στον Καμπάνη και σε ανήλιαγα σημεία της Νέας Σάντας, ενώ στα ορεινά χωριά της ΔΕ Γαλλικού παρενέβει ένα JCB για τον αποχιονισμό δρόμων και ποιμνιοστασίων. Για τον ίδιο σκοπό έχει σταλεί μια αλατιέρα στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του Ακρίτα και της Κορυφής. Σε Βαπτιστή και Κυριακέϊκα επιχειρεί, επίσης, μια αλατιέρα για τον καθαρισμό των δρόμων.

Στην πόλη του Κιλκίς συνεργεία του Δήμου καθάρισαν σήμερα τις εισόδους του Οίκου Ευγηρίας, του ΙΚΑ και δημοτικών εγκαταστάσεων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαθέσει προληπτικά σάκους αλατιού στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, στο Γηροκομείο, σε φαρμακεία, εμπορικά καταστήματα και καφέ.

Σχολιάστε