My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ο Τ. Μπουλμέτης σε Κιλκίς με Νοτιά

tainia_notiasΜια ιδιαίτερη βραδιά με απόλυτα ελληνικό χρώμα και πολλές εκπλήξεις, περιμένει τους σινεφίλ που θα παρακολουθήσουν την ταινία “Νοτιάς”, που θα προβληθεί στο μοναδικό δημοτικό θερινό κινηματογράφο του Κιλκίς “Δημήτριος Ζωηρός”.

Συναντήστε τον δημιουργό της “Πολίτικης Κουζίνας”, Τάσο Μπουλμέτη, που επέστρεψε με την καινούρια του ταινία “ΝΟΤΙΑΣ”. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, θα είναι μαζί μας στο Κιλκίς για να παρουσιάσoυν την νέα τους ταινία, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτρης Ζωηρός” στο Λόφο Αγίου Γεωργίου, να μιλήσει με τους θεατές και να τους ξεναγήσει σ’ αυτό το νέο και γοητευτικό ταξίδι ενηλικίωσης, που σχεδίασε στον κινηματογραφικό χάρτη. Την προβολή θα τίμηση με την παρουσία του και ο παραγωγός της ταινίας Ζήνος Παναγιωτίδης (Rosebud21)

Οι σινεφίλ που θα παρακολουθήσουν την προβολή / εκδήλωση θα απολαύσουν και ζωντανή μουσική, ενώ θα γευθούν και το εξαιρετικό ροζέ κρασί που θα προσφέρει προς τιμήν του εκλεκτού επισκέπτη το Οινοποιείο ”Αϊδαρίνη”.

Νοτιάς: Το μεγάλο νοσταλγικό ταξίδι του Τάσου Μπουλμέτη

“Σε κάθε περίπτωση ο “Νοτιάς” είναι μια ταινία που αξίζει να δείτε, να καθίσετε αμίλητοι σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, για να απολαύσετε και την παραμικρή λεπτομέρεια του βιρτουόζου Μπουλμέτη, να απολαύσετε τον «χρόνο» που γυρνάει πίσω, μπροστά στα μάτια σας.”

“Οι λεπτομέρειες του σεναρίου, η συστηματική δουλειά με τους ηθοποιούς, η σκηνοθετική ωριμότητα του Μπουλμέτη, η υπέροχη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, όλα συντείνουν ώστε ο “Νοτιάς” να αποτελεί όχι απλώς κινηματογραφικό επίτευγμα, αλλά και αξιοσέβαστη “κατάθεση ψυχής”.

Χορηγοί:

Omikron Journal / Culture + Arts,

https://www.facebook.com/omiros.iliades,

Evridiki Hotel,
Οινοποιείο Αϊδαρίνη,

CAFE BISTRO -ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ,
ΓαιοΤεχνον / GaioTechnon
https://www.facebook.com/geotexnon

ΝΟΤΙΑΣ

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη,

Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης

Διάρκεια: 99′

 Υπόθεση:

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

mpoulmetisΤάσος Μπουλμέτης:

Ο Τάσος Μπουλμέτης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1957 και ήρθε στην Ελλάδα το 1964. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Σκηνοθεσία και Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Εργάστηκε ακαδημαϊκά ως βοηθός καθηγητού στο ίδιο
Πανεπιστήμιο και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως ελεύθερος σκηνοθέτης και παραγωγός σε τηλεοπτικές εκπομπές στα κρατικά κανάλια.

Είναι συμπαραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της μεγάλου μήκους ταινίας «ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ», η οποία απέσπασε συνολικά 8 βραβεία στην Ελλάδα και το Χρυσό Βραβείο Ταινιών του Φανταστικού Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Χιούστον.

Από το 1988 σκηνοθετεί διαφημιστικές ταινίες για την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ειδίκευση στα Ειδικά Εφέ και στη Σύνθεση και Επεξεργασία της Ηλεκτρονικής Εικόνας.

Η “Πολίτικη Κουζίνα”, είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, που απέσπασε 8 κρατικά βραβεία και το βραβείου κοινού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2003 καθώς επίσης έκανε ρεκόρ εισιτηρίων ξεπερνώντας τα 1.600.000 εισιτήρια στην Ελλάδα.

Ο Τάσος Μπουλμέτης είναι ο πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σχολιάστε