My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για τις εκλογές

Σε μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου προχώρησε η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα (22.9).

syriza-001Εκφράζοντας “τις πιο θερμές ευχαριστίες σε όλους τους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ”, η ΝΕ εκτιμά τα εξής για το αποτέλεσμα στο νομό μας:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό επιρροής του και ταυτόχρονα μείωσε σημαντικά τη διαφορά σε μόλις 835 ψήφους από τη Ν.Δ. Η διασπαστική και αδιέξοδη πολιτική της ΛΑ.Ε καταδικάστηκε από τους πολίτες με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάστηκε και το θολό, μεταμφιεσμένο μήνυμα από τα παλιά, που εξέφρασε “το Ποτάμι”.

Ταυτόχρονα ωστόσο, το εκλογικό αποτέλεσμα κατέδειξε πως ο νομός μας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς που η επιρροή του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, παγιώνεται και μεγαλώνει. Καθήκον της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συνολικά του δημοκρατικού κόσμου, είναι η καθημερινή αποκάλυψη των προθέσεων, των τακτικών και της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής. Της οργάνωσης που με περίσσιο θράσος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας πολιτών στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία.”

Κατά τ` άλλα, η ΝΕ εκτιμά τα εξής:

“Σε εθνικό επίπεδο, ο λαός μας τίμησε με αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο πέρα από κάθε προσδοκία, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Διαχώρισε με την ψήφο του την ξεπερασμένη αντίληψη του ένοχου πολιτικού κατεστημένου, από την προοπτική της ελπίδας της Αριστεράς. Σοφά και απόλυτα, δεν παρασύρθηκε από τις υποκριτικές σειρήνες της “συναίνεσης”. Δεν δέχθηκε την πρόταση “όλοι το ίδιο είμαστε” που επιχειρούσε να ξεπλύνει τις ευθύνες του αμαρτωλού κύκλου διακυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Αναγνώρισε τις έντιμες προθέσεις και την τεράστια προσπάθεια κατά την επτάμηνη περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Παρά την απογοήτευση για το δυσμενές αποτέλεσμα και την εξαιρετικά δύσκολη συμφωνία, οι πολίτες αντιλήφθηκαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά έχουν το ηθικό ανάστημα και τη βούληση να οδηγήσουν τη χώρα έξω από την βαθειά πολιτική και οικονομική κρίση. Πως πεδίο ανάπτυξης του αγώνα είναι η Ε.Ε. Πως οι προκλήσεις της νεοφιλελεύθερης Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας μόνο συνολικά απ’ τους λαούς της Ευρώπης μπορούν ν’ ανατραπούν.

Γνωρίζουμε πως η ψήφος του λαού είναι εντολή. Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Και τώρα ο πολίτης απαιτεί αποτελέσματα στη διαχείριση της καθημερινότητας, στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην άμβλυνση των ανισοτήτων της λιτότητας. Δεν θα ανεχτεί πισωγυρίσματα και ιδεοληψίες, δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Γνωρίζουμε πως η κρίση του πολίτη θα είναι αυστηρή, πως περιθώρια για ολιγωρίες δεν υπάρχουν. Πως ο αγώνας με την αντίδραση στο εσωτερικό δεν τέλειωσε. Η διαπλοκή, οι πελατειακές σχέσεις, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, το γραφειοκρατικό Δημόσιο και η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ έχουν βαθιές ρίζες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την ιστορική ευθύνη να ολοκληρώσει τη βαθιά πολιτική τομή που ξεκίνησε στις 25/01/2015. Να συγκρουστεί με αποφασιστικότητα και ρεαλισμό με τις παθογένειες των τελευταίων δεκαετιών. Να πορευτεί με τα ώριμα κινήματα των πολιτών της αλληλεγγύης, του περιβάλλοντος, του εθελοντισμού. Να στεριώσει την ομαλή κομματική λειτουργία που χτυπήθηκε σοβαρά από την αποχώρηση μια μερίδας στελεχιακού δυναμικού και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που ένιωσαν πικραμένοι από το αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους δανειστές. Με προτάσεις, με καθημερινές παρεμβάσεις, με άποψη και αγώνα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καλεί κάθε πολίτη και ιδιαίτερα τη νεολαία που εμπνέεται από τις αρχές και της αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλλει με ανιδιοτέλεια μέσα απ’ τις γραμμές του κόμματος στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε για μια Ελλάδα δημιουργική και περήφανη. Μια Ελλάδα απαλλαγμένη από εξαρτήσεις, που θα αφήνει πίσω της οριστικά το χθες και θα θεμελιώνει καθημερινά, με ώριμο σχεδιασμό και σίγουρο χέρι την ελπίδα για το αύριο.”

Σχολιάστε