My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δεκέμβρη του `08

Με τίτλο “ο Δεκέμβρης του ’08 δεν ήταν απάντηση, ήταν ερώτηση”, η ΔΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε επ` ευκαιρία της 12ης μαύρης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Βράδυ 6ης Δεκέμβρη 2008, 15χρονος νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα ειδικού φρουρού. Τις πρώτες ώρες σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ μεταδίδεται πως υπήρξε εξοστρακισμός της, αφού οι νέοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Η δολοφονία αποτέλεσε τη σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι για χιλιάδες νέους και νέες που έβλεπαν το μέλλον τους ασφυκτικό.

Ο Δεκέμβρης του ’08, λοιπόν, ήταν ερώτηση.

Ήταν ερώτηση σε μια πολιτική, που οδήγησε στη λιτότητα και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Ήταν ερώτηση σε μια πολιτική που λεηλάτησε το δημόσιο χρήμα, νομιμοποίησε την αναξιοκρατία και υιοθέτησε τον αυταρχικό λαϊκισμό.

Ήταν ερώτηση σε μια πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία συνέβαλε στη διόγκωση του χρέους και έφερε την επισφάλεια, την ανεργία και την ιδιωτικοποίηση.

Ερώτηση από μια γενιά που κατάλαβε πως θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Και την απάντηση την πήρε, όταν δέκα χρόνια κρίσης οδήγησαν τη νεολαία στη μετανάστευση, τον εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία. Μια γενιά, επομένως, η οποία έζησε και ζει για άλλη μια φορά την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της και το αβέβαιο μέλλον.

Τότε με πρόσχημα την Ολυμπιάδα, τώρα την πανδημία. Στο στόχαστρο είχε θέσει και τότε και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ τη νέα γενιά. “Οι νέοι φταίνε για την αύξηση των κρουσμάτων” ακούγεται καθημερινά από τα στελέχη της και η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η καθυστέρηση αντίδρασης και, ταυτόχρονα, η ιδεοληπτική άρνηση για πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνία, οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Μία κυβέρνηση, η οποία επιδεικνύει αλαζονεία μπροστά στα πραγματικά ζητήματα και επιλέγει άλλη μια φορά με απαγορεύσεις της τελευταίας στιγμής να εντείνει το κλίμα της ημέρας επιμένοντας και πάλι στην αυταρχική λογική της.

Μία κυβέρνηση, η οποία και τότε και τώρα, χάνει κάθε ίχνος σεμνότητας και ενσυναίσθησης.

Σχολιάστε