My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία σε Κιλκίς

Θέματα που σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στο νομό μας, θέτει η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, όντας το πρώτο κομματικό όργανο που προχωρά σε κάτι τέτοιο σ` επίπεδο νομού.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ ζητώντας επίσημη ενημέρωση και σε τοπικό επίπεδο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τονίζει ότι στις δομές Υγείας του νομού μας παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε ασφαλή μέσα προστασίας για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, σε απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό εξέτασης και νοσηλείας ασθενών, καθώς και στην έλλειψη προσωπικού ασφαλείας.

Κι όσο για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ν. Καβάλα, ζητά να μάθει ποια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η αναστολή χορήγησης ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες και μετανάστες, τους αποκόπτει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και λειτουργεί προσθετικά στο πρόβλημα της πανδημικής κρίσης.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

“Μετράμε είκοσι μέρες περίπου από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα σε όλη την Ελλάδα και δέκα μέρες από το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στον νομό Κιλκίς. Βρισκόμαστε στην χαμηλή κλίμακα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όμως είναι έντονη η ανησυχία των κατοίκων μετά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και την εξέλιξη της νόσου στην χώρα μας.

Οι καθημερινές φωνές αγωνίας της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών πολλών νοσοκομείων της χώρας εντείνουν ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες του κόσμου, καθώς αναφέρονται στις ελλείψεις αναλώσιμων υλικών και μέτρων ατομικής προστασίας γιατρών και νοσηλευτών. Η εμπειρία άλλων Ευρωπαϊκών χωρών μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να μην νοσήσουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία γιατί έτσι θα «νοσήσει» όλο το σύστημα Υγείας.

Πέρα λοιπόν από τις συστάσεις και τα διαγγέλματα των υπευθύνων σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι αναγκαία η επίσημη ενημέρωση και σε τοπικό επίπεδο. Για την αποφυγή οποιασδήποτε παραπληροφόρησης επιβάλλεται οι αρμόδιες αρχές του τόπου, σε τακτά χρονικά διαστήματα να προβαίνουν στην κατάλληλη ενημέρωση για τα αναφερόμενα κρούσματα, την ετοιμότητα αντιμετώπισης της κατάστασης και την αποτελεσματικότητα των λαμβανόμενων κάθε φορά μέτρων.

Στις επόμενες βδομάδες, και με την έξαρση της πανδημικής κρίσης που αναμένουν οι ειδικοί, ενώ οι δομές Υγείας του νομού μας πρέπει να είναι πανέτοιμες παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε ασφαλή μέσα προστασίας (με τις κατάλληλες προδιαγραφές) για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, σε απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό εξέτασης και νοσηλείας ασθενών καθώς και στην έλλειψη προσωπικού ασφαλείας (security), με ημιτελείς ακόμη τους χώρους πρώτης υποδοχής και νοσηλείας. Η πίεση των υπευθύνων προς το Υπουργείο Υγείας να πράξει τα δέοντα, παρά την μέχρι τώρα ολιγωρία του, πρέπει να είναι καθημερινή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ζήτησε άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών καθώς επίσης και αύξηση δαπανών για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Οι αντικρουόμενες δηλώσεις των υπευθύνων κυβερνητικών εκπροσώπων όσον αφορά την ενίσχυση των Νοσοκομείων του νομού με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εντείνει την ανησυχία του κόσμου. Καλούμε την κυβέρνηση να μην μείνει μόνο στα μεγάλα λόγια αλλά έμπρακτα να στηρίξει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού μας.

Τέλος, σύμφωνα με τα τελευταίες εξελίξεις, η δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ν. Καβάλα Παιονίας παραμένει και θα αυξήσει των αριθμό προσφύγων και μεταναστών που θα φιλοξενεί με την αποσυμφόρηση των νησιών. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά αλλά δυο είναι τα κύρια. Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η κυβέρνηση για την προστασία αυτών των ανθρώπων μέσα στις δομές; Επίσης, η αναστολή χορήγησης ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες και μετανάστες, αποκόπτοντάς τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λειτουργεί προσθετικά στο πρόβλημα της πανδημικής κρίσης ή όχι και πως θα καλύψει αυτές τις ανάγκες;

Για όλα αυτά και για όσα θα συμβούν από εδώ και πέρα, οφείλουν οι αρμόδιοι φορείς, Αντιπεριφέρεια, Δήμοι, Διοικητές Νοσηλευτικών Μονάδων να ενημερώνουν τον κόσμο.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς συμβάλει με όλες τις δυνάμεις των μελών της για την δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης για ανήμπορους συνανθρώπους μας και ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας.”

Σχολιάστε