My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Με τίτλο “ΟΙ ΚΕΡΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…”, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εξέδοσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

Η εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. Πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο, για το πώς ένας λαός όταν πιστέψει στις δυνάμεις του μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονοδρόμων. Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση.

39 χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η δημοκρατία είναι σε καθεστώς έκτακτης μνημονιακής ανάγκης. Η τρικομματική συγκυβέρνηση με την απαιτούμενη προσήλωση στους εμπνευστές της, στρέφεται απροκάλυπτα ενάντια στους πολίτες και την κοινωνία. Εκτός της σκληρής λιτότητας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν, εκκολάπτουν και το «αυγό του φιδιού». Τους νοσταλγούς του φασισμού και του Χίτλερ.

Χρέος κάθε πολίτη η καταδίκη των νεοφασιστικών προκλήσεων αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης.

Το Πολυτεχνείο, σύμβολο αγώνα και ανιδιοτέλειας εμπεριέχει αξίες και ηθικές παρακαταθήκες που προσδίδουν νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη. Τα οράματα, οι στόχοι του παρελθόντος και οι αγώνες της νέας γενιάς μας να γίνουν οι σπίθες μιας νέας ελπίδας. Το οφείλουμε σε όλους όσους αφιέρωσαν την ζωή τους για τη δημοκρατία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ”

Σχολιάστε